Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην Κοπεγχάγη για το αδιάφορο βαθμολογικά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όπως ανέφεραν οι «πράσινοι» θα παίξουν για την ιστορία και το όνομα της ομάδας.

Το «τριφύλλι» πάτησε στο Σκανδιναβικό έδαφος με πτήση τσάρτερ στις 13:15 τοπική ώρα, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα καθώς οι καιρικές συνθήκες έχουν ελαφρώς βελτιωθεί. Στο αεροδρόμιο ήταν και ένα τηλεοπτικό συνεργείο της δανικής τηλεόρασης, αλλά κανείς πράσινος δεν έκανε δηλώσεις.

Αντωνίου: «Για το όνομα και την ιστορία»

Κατά την αναχώρηση της αποστολής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πρώτος έφτασε στις 8:15 ο Κώστας Αντωνίου. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού τόνισε πως το ματς με την Κοπεγχάγη δεν είναι αδιάφορο: «Ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα για το όνομα και την ιστορία του στην Ευρώπη και αυτό θα κάνει και τώρα», όσον αφορά το καιρό ο football manager πρόσθεσε: «Ο καιρός είναι ίδιος και για τις δύο ομάδες. Ελπίζω να πετύχουμε κάτι θετικό».

Ο Αντωνίου ρωτήθηκε και για τα μεταγραφικά σενάρια που αυξάνονται καθημερινά: «Η μεταγραφολογία κάνει κακό και πρέπει να σταματήσει. Κάθε ομάδα κάνει επαφές με παίκτες και ομάδες, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά της».

Ζιλμπέρτο: «Θα παίξουμε για την τιμή μας»

Για το φινάλε των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μίλησε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δείχνοντας την απογοήτευση του: ««Θα παίξουμε για την τιμή μας. Είμαι απογοητευμένος για τη μέχρι τώρα πορεία μας, είναι η χειρότερή μου εμπειρία στη διοργάνωση. Δεν συνεχίζουμε ούτε στο Champions League ούτε στο Europa και το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε καλά εντός συνόρων. Κάποιοι είχαν αμφιβολίες για εμάς, αλλά είμαστε πρώτοι».

Φερέιρα: «Νίκη και μόνο»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σταμάτησε στο Ελευθέριος Βενιζέλος για δηλώσεις και ο Πορτογάλος ήταν λιτός και κατηγορηματικός: «Πάμε για τη νίκη και μόνο αυτό κοιτάμε», ενώ ο Λουίς Γκαρσία τόνισε: Δεν έχουμε άγχος και πάμε να απολαύσουμε το τελευταίο μας παιχνίδι στην Ευρώπη».

Πηγή: gazzetta.gr