Με ήττα αποχαιρέτισε η Λάρισα το Αλκαζάρ, με ήττα καλωσόρισε και το ARENA! Ο ΠΑΟΚ δεν έδωσε δώρα, αλλά πήρε! Το «τρίποντο» (2-1) που πήρε βύθισε ακόμη περισσότερο τους Θεσσαλούς βαθμολογικά!

Από τον Λευκό Πύργο έπεσε ο ΠΑΟΚ και στάθηκε στα πόδια του. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με μια εμφάνιση τραγική από το 18ο λεπτό μέχρι και το τέλος του αγώνα, πήρε τη νίκη καταστρέφοντας τα σχέδια των γηπεδούχων να μπουν με το δεξί στο νέο τους γήπεδο.

Οι Θεσσαλονικείς με γκολ του Κοντρέρας στο 11ο λεπτό και του Αθανασιάδη στο 72ο λεπτό πήραν οξυγόνο μετά την ήττα από τον Ατρόμητο.

Ο Χαλκιάς, ο Μπλάζεκ και οι τραυματισμοί

Η Λάρισα κατάφερε να ισοφαρίσει με τη βοήθεια του Χαλκιά στο 17ο λεπτό με τον Κουζέν. Το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου μάλλον αδικεί την ΑΕΛ, καθώς αν ο Μπλάζεκ είχε καθαρό μυαλό το σκορ θα ήταν διαφορετικό. Πολλά τα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ που θυμίζει νοσοκομείο καθώς ο Ίβιτς αποχώρησε, ο Κοντρέρας είχε πόνους στο πόδι, το ίδιο και ο Βιτόλο.

Ποιους εμπιστεύτηκε ο Κατσάρας

Η Λάρισα με υπηρεσιακό προπονητή των Κώστα Κατσάρα και με τον κόσμο στο πλευρό της στην πρεμιέρα του «AEL FC ARENA» παρατάχθηκε με τον Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Βελάσκο και αριστερά τον Βενετίδη. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο Νταμπίζας και Κολοβέτσιος. Στα αμυντικά χαφ οι Ρομέου και Ιγκλέσιας. Στο άξονα ο Κανόμπιο και στις πτέρυγες οι Μπλάζεκ (δεξιά) και Σίμιτς (αριστερά). Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης ο Κουζέν.
Πρεμιέρα Χαλκιά

Ο ΠΑΟΚ, που καιγόταν για βαθμούς μετά τη δύσκολη εβδομάδα που πέρασε με την ήττα από τον Ατρόμητο και την ισοπαλία με την Μπριζ, έπαιζε στο νεότευκτο γήπεδο της Λάρισας αποκλειστικά για τους βαθμούς της νίκης. Ο Μάκης Χάβος έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι στην 11άδα. Τη θέση του τιμωρημένου Φωτάκη πήρε ο Κριστιάνο στη δεξιά πλευρά και τη θέση του τερματοφύλακα ο Χαλκιάς αντί του Κρέσιτς.
Οι υπόλοιποι του ΠΑΟΚ

Δεξιά ο Ζουέλα και αριστερά ο Σακελλαρίου. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Κοντρέρας. Τα αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Βιτόλο. Στον άξονα ο Ίβιτς , με τον Βιεϊρίνια στα αριστερά και τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή.
Μπήκε με το δεξί ο Δικέφαλος

Μαγικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ που βρέθηκε να προηγείται στο 11ο λεπτό με τον Κοντρέρας. Ο Δικέφαλος του Βορρά βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές διαθέσεις και από τα πρώτα λεπτά έδειξε πως είχε στόχο να κερδίσει το παιχνίδι. Η πρώτη προειδοποίηση για την εστία της Λάρισας ήρθε στο 7ο λεπτό με το απευθείας φάουλ του Γκαρσία και τη σωτήρια επέμβαση του Αμπάρη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοντρέρας πήρε την μπάλα από το ύψος του κέντρου με μια εναλλαγή της μπάλας με τον Βιεϊρίνια έφτασε στο ύψος του πέναλτι και χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα την έστειλε στα δίχτυα των «βυσσινί».

Το «δώρο» του Χαλκιά

Τη στιγμή που η ΑΕΛ προσπαθούσε να ξεπεράσει το σοκ από το γκολ του Κοντρέρας, ο Κώστας Χαλκιάς έκανε το δικό του «δώρο» στους γηπεδούχους με αφορμή τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Ο Λαρισαίος γκολκίπερ, χωρίς να έχει πίεση από κάποιον παίκτη της ΑΕΛ, έκανε τραγικό λάθος στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Κουζέν, ο οποίος με τεχνικό αριστερό πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που ήταν εκτός θέσης.

«Κεντούσε» η Λάρισα στο χορτάρι

Μετά το γκολ η Λάρισα απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Πότε αριστερά και πότε δεξιά, προσπαθούσε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ χωρίς μεγάλη επιτυχία. Σε κάθε γύρισμα της μπάλας στον Χαλκιά, στην άμυνα του Δικεφάλου έτρεμε το φυλλοκάρδι τους, καθώς η απομάκρυνση της μπάλας πήγαινε σε πόδια των «βυσσινί».

Οι γηπεδούχοι «πάτησαν» τον ΠΑΟΚ και σε διάστημα τριών λεπτών έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για γκολ. Στο 41′ ο Μπλάζεκ απέναντι από τον Χαλκιά καθυστέρησε πάρα πολύ και στο τέλος να δεν κατάφερε να σουτάρει. Και στο 44′ ο Τσέχος εκ νέου δεν μπόρεσε σε τετ α τετ να νικήσει τον Χαλκιά, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

To μπες-βγες με τον Ίβιτς

Από το 55ο λεπτό είχαμε κάποιες απίστευτες καταστάσεις στον πάγκο του ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα με τον γιατρό της ομάδας και τον Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος κρατούσε το γόνατό του καθώς ένιωσε ένα σφίξιμο. Ο κ. Ράλλης του έκανε κάποιες ασκήσεις επιτόπου και ο Ίβιτς ξαναμπήκε. Μόλις ακούμπησε την μπάλα όμως έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας αλλαγή. Μάλιστα, με έντονο ύφος εξηγούσε στον γιατρό ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Και πάλι ο κ. Ράλλης του εξηγούσε ότι δεν έχει τίποτα. Ο Ίβιτς ξαναμπήκε στο παιχνίδι, όμως αυτό ήταν για δευτερόλεπτα, καθώς αυτή η κοροϊδία σταμάτησε με τον Χάβο να περνάει στην θέση του τον Φιλομένο.

Ας εμπιστευτεί επιτέλους κάποιος τον Αθανασιάδη

Την ώρα που η Λάρισα προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα στο σκορ, ο Στέφανος «Κλάους» Αθανασιάδης μπήκε στο παιχνίδι στο 71ο λεπτό και στο αμέσως επόμενο λεπτό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα χρίστηκε σκόρερ. Με δύο πάσες βγήκε η αντεπίθεση, με Βιεϊρίνια και Κριστιάνο. Ο Βραζιλιάνος είδε τον νεαρό επιθετικό να κινείται στα αντίπαλα καρέ, του πέταξε την μπάλα και αυτός με συρτό δυνατό σουτ νίκησε τον Αμπάρη δίνοντας το προβάδισμα στον Δικέφαλο.

MAN OF THE MATCH
: Στο 71′ μπήκε στη θέση του Σαλπιγγίδη και στο 72′ χρίστηκε σκόρερ του ΠΑΟΚ. Το γκολ του Αθανασιάδη έσωσε τον Δικέφαλο που ήταν τραγικός από το 18′ και μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ας ασχοληθεί επιτέλους κάποιος λίγο παραπάνω με αυτόν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει δείξει τις ικανότητές του. Δεν θέλει κάτι παραπάνω από το να πάρει και αυτός τις ευκαιρίες που του αναλογούν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπλάζεκ θα μπορούσε τώρα να ήταν ο MVP του αγώνα, καθώς του δόθηκαν οι ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ και τις πέταξε στα σκουπίδια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πάμπλο Κοντρέρας ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του ΠΑΟΚ. Άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια έκανε υπερπροσπάθεια προκειμένου να κλείσει κάθε τρύπα που υπήρχε στην άμυνα του Δικεφάλου.

Η ΓΚΑΦΑ: Τραγικό λάθος του Χαλκιά στη φάση του 18ου λεπτού, που βοήθησε να πετύχει η Λάρισα το γκολ της ισοφάρισης και να ανέβει ψυχολογικά. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε κάποιες εξόδους από την εστία του πολύ ριψοκίνδυνες -σε μια από αυτές τραυμάτισε τον Κοντρέρας- ωστόσο είχε και κάποιες αποκρούσεις σωτήριες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ
: Ο Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα ήταν αρκετά καλός παρότι θα μπορούσε να αποφύγει κάποιες κάρτες προς το τέλος του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA
: Γήπεδο-κόσμημα το «AEL FC ARENA» για τη Λάρισα, τον θεσσαλικό κάμπο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Κώστας Πηλαδάκης αποδείχθηκε πρώτος μάγκας, καθώς έχτισε ένα γήπεδο σε χρόνο-ρεκόρ με όλες τις ανέσεις και όλα τα κομφόρ που θέλει ένας θεατής. Αυτά καλό θα είναι τα βλέπουν σύλλογοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που έχουν έδρες γηρασμένα γήπεδα.

Πηγή: gazzetta.gr