Ο πρώτος ημιτελικός του Champions League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ρεάλ Μαδρίτης αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον και η ρεβάνς θα έχει ακόμη μεγαλύτερο, αφού το 4-3 με το οποίο επικράτησαν οι Άγγλοι αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα των Ισπανών. Εκπληκτικό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους με δύο γκολ στα πρώτα 11 λεπτά, έβρισκαν πάντα τον τρόπο για να αντιδρούν οι φιλοξενούμενοι.

Δυνατό ξεκίνημα ζητούσε από τους παίκτες του ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η αλήθεια είναι πως πιο δυνατό δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν, αφού στο 11′ το σκορ ήταν ήδη 2-0! Στο 2ο λεπτό ο εκπληκτικός Ντε Μπρόινε άνοιξε το σκορ με κεφαλιά… σαν φορ και στο 11′ από δική του σέντρα -και την αδυναμία του Αλάμπα να απομακρύνει- ήρθε και το 2-0 από τον Γκαμπριέλ Ζεσούς. Οι Άγγλοι κυριαρχούσαν και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 26′ για τρίτο γκολ με τον Μαχρέζ στην αντεπίθεση, απέναντι σε μια Ρεάλ που προσπαθούσε να ανασυνταχθεί και να επιτεθεί οργανωμένα.

Ακόμη κι αν δεν μπορούσε να το κάνει όμως, μπορούσε να σκοράρει, αφού ο ασταμάτητος Μπενζεμά στο 33′ σουτάροντας με το αριστερό, μετά τη σέντρα του Μεντί, μείωσε σε 2-1, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, έκλεισε για τους Μαδριλένους καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, αλλά το δεύτερο λίγο έλειψε να αρχίσει όπως και το πρώτο, αφού η Σίτι είχε δοκάρι στο 48′ με τον Μαχρέζ. Όπως και να έχει, ήταν απλά μια προειδοποίηση, αφού στο 53′ ο Φερναντίνιο γύρισε από δεξιά και ο Φόντεν με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 3-1.

Γκολ η Σίτι, γκολ και η Ρεάλ

Γκολ που δεν μπόρεσαν να χαρούν όσο θα ήθελαν, πάντως, οι γηπεδούχοι, αφού αμέσως μετά, στο 55′, ο Βινίσιους απέφυγε ωραία τον Φερναντίνιο, κουβάλησε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα, μειώνοντας 3-2. Ο ημιτελικός ήταν… ματσάρα, με τη μπάλα να πάει πάνω-κάτω και με την ομάδα του Μάντσεστερ να βάζει και 4ο γκολ στο 74′, παίρνοντας ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2), αυτή τη φορά με ωραίο σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα, μετά το πλεονέκτημα που δόθηκε σε φάουλ που έγινε στον Ντε Μπρόινε.

Και πάλι, όμως, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έβγαλε αντίδραση και στο 80′ πήρε πέναλτι για χέρι του Λαπόρτ, σε μια φάση που ελέγχθηκε και στο VAR, με τον Μπενζεμά να εκτελεί στο 82′ και να γράφει το 4-3.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς (36’ Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (83’ Στέρλινγκ), Φόντεν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα (46’ Νάτσο), Μεντί, Κρόος, Βαλβέρδε, Μόντριτς (79’ Ντάνι Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (70’ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (88’ Ασένσιο).