Νεκρός είναι ο ο παλαίμαχος Κολομβιανός διεθνής ποδοσφαιριστής, Φρέντι Ρινκόν, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Κάλι. Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο 55χρονος Ρινκόν οδηγούσε το όχημά του όταν έπεσε πάνω σε αστικό λεωφορείο.

Ο Ρινκόν μεταφέρθηκε -σε κρίσιμη κατάσταση- στην κλινική Ιμπανάκο, βαρύ κρανιοεγκεφαλικό τραύμα, όπου και εξέπνευσε σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Ρινκόν ήταν αρχηγός της εθνικής Κολομβίας και είχε φορέσει, μεταξύ άλλων, και τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Παρά τις προσπάθειες της ομάδας μας, ο Φρέντι Ρινκόν πέθανε. Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους, τους συγγενείς, τους οπαδούς του σε όλο τον πλανήτη. Δεν θα υπάρξει ποτέ τρόπος να τους εκφράσουμε πώς νιώθουμε να χάνουμε έναν από τους ασθενείς μας, όποιος κι αν είναι αυτός», ανέφερε ένας από τους θεράποντες γιατρούς.

Από την πλευρά της η FIFA αποχαιρέτισε τον διάσημο Κολομβιανό: «Ενωνόμαστε μαζί με πολλούς ανθρώπους στον κόσμο του ποδοσφαίρου για να θυμηθούμε τον Φρέντι Ρινκόν. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια απευθύνονται στους αγαπημένους του, στους πρώην συμπαίκτες του, στους οπαδούς των συλλόγων στους οποίους αγωνίστηκε, αλλά και στην εθνική ομάδα, την οποία εκπροσώπησε σε τρία Μουντιάλ.»

Ο Ρινκόν γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1966, αγωνίστηκε στην Αμέρικα του Κάλι και στην Παλμέιρας και μετά πέρασε τον Ατλαντικό και έκανε σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη, πρώτα στη Νάπολι και μετά στη Ρεάλ Μαδρίτης, πριν επιστρέψει στη Νότια Αμερική για να φορέσει ξανά την φανέλα της Παλμέιρας, ενώ αγωνίστηκε στη συνέχεια σε Σάντος και Κρουζέιρο. Ήταν 84 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Κολομβίας και είχε πετύχει 17 γκολ αγωνιζόμενος στα Μουντιάλ του 1990, του 1994 και του 1998.