Μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής περιόδου του NBA, οι πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς πανηγύρισαν μια άνετη νίκη με 131-101 επί των Ντιτρόιτ Πίστονς στην «Little Caesar’s Arena». Με ρεκόρ 51-30, θα πάνε στο τελευταίο ματς της Κυριακής με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (22:30, 10/4) όντας στη δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας και γνωρίζοντας πως θα είναι τουλάχιστον τρίτοι. Διατηρούν ελάχιστες ελπίδες για την πρωτιά.

Στο ματς, τώρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χάρισε ακόμη ένα σόου στο παρκέ. Σε 28 λεπτά συμμετοχής ο Έλληνας σούπερ σταρ έβαλε 30 πόντους (9/16 σουτ εντός πεδιάς, 1/3 τρίποντα, 11/13 ελεύθερες βολές), μάζεψε 13 ριμπάουντ, μοίρασε οκτώ ασίστ και είχε δύο κλεψίματα. Για 21η φορά στη σεζόν, ο «Greek Freak» είχε τουλάχιστον 30-10-5. Ο Μπρουκ Λόπεζ έβαλε 17 πόντους για τους Μπακς κι ο Κρις Μίντλετον 15. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για έξι λεπτά και σημείωσε έξι πόντους έχοντας 100% ευστοχία στις προσπάθειές του.

Οι Μπακς «καθάρισαν» το ματς από την πρώτη περίοδο. Απέδωσαν εξαιρετικό μπάσκετ και στις δύο μεριές του παρκέ καθώς προηγήθηκαν με 30-8 στο αρχικό 12λεπτο. Μεταξύ της πολύ καλής άμυνας των πρωταθλητών, των κακών επιλογών και της αστοχίας τους, οι Πίστονς έμειναν χωρίς καλάθι για εννιά λεπτά!

Από εκεί και έπειτα, οι Μπακς διαχειρίστηκαν το σκορ και την ενέργεια τους. Γνωρίζοντας πως ουσιαστικά έχουν νικήσει αποφάσισαν να μην βγάλουν το 100% στο παρκέ και εξαιτίας του ματς με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς αύριο, αλλά κυρίως για να προστατευθούν μιας και τα πλέι οφ πλησιάζουν και σκοπεύουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Κι εκεί θα χρειαστούν όλες τους τις δυνάμεις αν θέλουν να πετύχουν το back-to-back.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πάντως, στο δεύτερο μέρος αποφάσισε να χαρίσει μια παράσταση. Έκλεισε το πρώτο με μόλις έξι πόντους κι έβαλε τους υπόλοιπους 24 μετά την ανάπαυλα χαρίζοντας ορισμένα εντυπωσιακά στιγμιότυπα, αλλά και δείχνοντας το πλούσιο ρεπερτόριό του τόσο ως σκόρερ, αλλά και ως δημιουργός.