Ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, αποκλείστηκε από τον αγώνα των «ελαφιών», απέναντι στους Λος Άντζελες Κλίπερς στο «Fiserv Forum» λόγω ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο. Χωρίς τον «Greek Freak», ηττήθηκαν με 153-119. Πλέον, το ρεκόρ τους είναι 48-29 και παραμένουν στο… κόλπο της πρωτιάς στην ανατολική περιφέρεια.

Καθώς αυτό ήταν το δεύτερο ματς σε ισάριθμες ημέρες για τους πρωταθλητές του NBA, οι Μπακς δεν θέλησαν να ρισκάρουν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο νιώθει ενοχλήσεις στο δεξί του γόνατο το τελευταίο διάστημα και με τα πλέι οφ να πλησιάζουν, το προπονητικό και το ιατρικό τιμ επέλεξαν να μην ρισκάρουν.

Στο μεταξύ, να σημειώσουμε πως ο σύλλογος τίμησε τον Έλληνα φόργουορντ με ένα συγκινητικό βίντεο που έδειχνε την πορεία του από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μέχρι που έγινε ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας της με τους 44 πόντους που έβαλε τα ξημερώματα της Παρασκευής κόντρα στους Φιλαντέλφια 76ερς.

Ωστόσο, ο δύο φορές MVP του NBA δεν ήταν ο μόνος που έλειψε. Εκτός έμειναν ο φόργουορντ Κρις Μίντλετον (πόνος στον αριστερό καρπό), ο γκαρντ Τζρου Χόλιντεϊ (διάστρεμμα αριστερού αστραγάλου) κι ο σέντερ Μπρουκ Λόπεζ (για λόγους ξεκούρασης), δηλαδή συνολικά τέσσερις από τους πέντε βασικούς. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί για 25 λεπτά και πέτυχε 12 πόντους.

Αν και αποδυναμωμένοι, οι Μπακς ήταν ανταγωνιστικοί στην διάρκεια του πρώτου μέρους. Στην 3η περίοδο, όμως, οι Κλίπερς «άνοιξαν» τη διαφορά με το επιμέρους σκορ 41-26 και εξασφάλισαν τη νίκη τους. Στη συνέχεια, απλά έκαναν διαχείριση του ματς και οι Μπακς άρχισαν να σκέφτονται τις υποχρεώσεις που ακολουθούν. Αύριο (3/4) παίζουν με τους Ντάλας Μάβερικς εντός έδρας και λογικά θα έχουν και πάλι κάποιους από τους βασικούς τους στη διάθεσή τους.