Ο Μιχάλης Παρμάκης του Πανελληνίου και η Κωνσταντίνα Κεφάλα της ΑΕΚ αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, στην καθιερωμένη δημοσκόπηση του ΣΕΓΑΣ. Ο Παρμάκης, ο οποίος πρώτευσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου με 2:20.48 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ ήταν και κορυφαίος Έλληνας στη γενική κατάταξη του 28ου Διεθνούς Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας (15ος), συγκέντρωσε το 41,7% των ψήφων, με δεύτερο (27.3%) τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και τρίτο (11.4%) τον Χριστόφορο Μερούση.

«Είναι πολύ ευχάριστο να σε επιβραβεύει ο κόσμος και να αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνεις. Τους ευχαριστώ και ήδη προετοιμάζομαι για να τρέξω και του χρόνου στην κλασική διαδρομή. Είναι μοναδική εμπειρία να τερματίζεις στο Καλλιμάρμαρο στάδιο. Όσον αφορά τους στόχους μου το 2011, θέλω να τρέξω σε ένα Μαραθώνιο στο εξωτερικό την άνοιξη για να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Θέλω να πάρω μέρος και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κορέα», δήλωσε ο πρωταθλητής του Πανελληνίου.

Στις γυναίκες, η Κεφαλά πήρε το 49,6% των προτιμήσεων των ψηφισάντων και αναδείχθηκε κορυφαία της χρονιάς. Η αθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων, στον πρώτο Μαραθώνιο της καριέρας της πρώτευσε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 2:40.36 και ήταν 5η στο σύνολο του Διεθνούς Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας μετά από πολύ καλή εμφάνιση.

Δεύτερη, με 18,6% ήταν η Πόπη Αστροπεκάκη και τρίτη με 17.1% η Παναγιώτα Τσινοπούλου. «Ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε και μακάρι η φετινή μου πορεία να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η εμπειρία ήταν μοναδική στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και ήδη έχω βάλει στο πρόγραμμά μου να τρέξω και το 2011 στην κλασική διαδρομή. Τώρα προετοιμάζομαι για να αγωνιστώ στον ανώμαλο δρόμο. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κορέα δεν θα πάρω μέρος στο Μαραθώνιο, για να αφοσιωθώ στον αγώνα στην Αθήνα» δήλωσε η αθλήτρια της ΑΕΚ.
πηγή: gazzetta