Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και αυτό προκαλεί διάφορες αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα, με την εθνική Ρωσίας να είναι αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση αφού ο αρχηγός της, Άρτεμ Τζιούμπα, αποφάσισε να πει «όχι» στην κλήση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, επειδή έχει συγγενείς στην Ουκρανία.

Ο Τζιούμπα είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ότι είναι υπερήφανος ως Ρώσος, αφήνοντας αιχμές για τους παίκτες της εθνικής Ουκρανίας που αγωνίζονται στην Αγγλία και είχαν επιτεθεί στη Ρωσία μέσω αναρτήσεών τους, λέγοντας τους πως δεν είναι και ό,τι καλύτερο να το κάνουν αυτό ενώ κάθονται στην ασφάλεια που τους προσφέρει η έπαυλή τους.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο 33χρονος επιθετικός συμφωνεί με τον πόλεμο και το απέδειξε τώρα με την απόφασή του να αρνηθεί την κλήση στην εθνική Ρωσίας, της οποίας είναι και ο αρχηγός. Ο λόγος αυτής της αρνητικής απάντησης είναι ότι ο Τζιούμπα έχει συγγενείς στην Ουκρανία και θέλει με αυτό το «όχι» να δείξει ότι δεν συμφωνεί με αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες.