Έγινε η κλήρωση του μονού των ανδρών στο τουρνουά τένις Indian Wells κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου με το νικητή του ζευγαριού Χουάν Μανουέλ Τσερούντολο-Τζακ Σοκ.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό κι αυτό σημαίνει πως αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές του θα αναμετρηθεί στα προημιτελικά του θεσμού με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος συμμετέχει σε τουρνουά για πρώτη φορά ως το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.

Προτού, όμως, φτάσει η διοργάνωση σ’ εκείνο το σημείο τον Στέφανο Τσιτσιπά, νούμερο πέντε της κατάταξης, θα τον περιμένουν απαιτητικές αναμετρήσεις. Αρχικά, αν προκριθεί στον 3ο γύρο του Indian Wells αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ (νούμερο 25 του ταμπλό), ενώ στον 4ο γύρο οι πιθανότητες είναι με το να συναντήσει τον Βρετανό Κάμερον Νόρι (νούμερο 12 του ταμπλό). Ο Νόρι είναι ο κάτοχος του τίτλου του Indian Wells, ενώ είναι κι ο τενίστας που πρόσφατα άφησε τον Τσιτσιπά εκτός τελικού στο μονό του Mexican Open που διεξήχθη στο Ακαπούλκο.

Ο Ράφα Ναδάλ κι ο… Νόβακ Τζόκοβιτς

Στο Indian Wells, πάντως, κανείς δεν πάει σε καλύτερη φόρμα από τον Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας έχει κάνει την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας του καθώς μετράει 15 νίκες και καμία ήττα ως τώρα στην τρέχουσα σεζόν. Το νούμερο τέσσερα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP έχει κατακτήσει το τουρνουά τρεις φορές και συμμετέχει για πρώτη φορά από το 2019. Να σημειώσουμε πως έφτασε ως τα ημιτελικά του θεσμού σε οκτώ σερί εμφανίσεις από το 2006 ως το 2013.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, όμως, είναι πως στην κλήρωση συμμετείχε και το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στη Μαρμπέγια της Ισπανίας και εξαιτίας της στάσης του αναφορικά με το εμβόλιο δεν αναμενόταν να λάβει μέρος στο Indian Wells. Η συμμετοχή του παραμένει στον «αέρα», πάντως, μιας και επί του παρόντος στις ΗΠΑ δεν επιτρέπονται ξένοι που δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι αθλητές, πάντως, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι εμβολιασμένοι για να παίξουν στο Indian Wells.

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στην λίστα κι ως εκ τούτου μπήκε στην κλήρωση», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. «Επί του παρόντος βρισκόμαστε σε επαφή με την ομάδα του, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα λάβει μέρος στο τουρνουά λαμβάνοντας άδεια από το CDC για να μπει στη χώρα», κατέληξαν.