Μια μεγάλη απώλεια μετράει πλέον το Παραολυμπιακό κίνημα, αφού ο Χρήστος Αγγουράκης, ο αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 70 ετών, βυθίζοντας στο πένθος όσους τον γνώριζαν προσωπικά ή είχαν συνεργαστεί μαζί του. Για δυσαναπλήρωτο κενό έκανε λόγο στη δήλωσή της η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Ο εκλιπών είχε μείνει ανάπηρος (τετραπληγία) έπειτα από ατύχημα αλλά δεν το έβαλε κάτω και εξελίχθηκε τελικά σε αθλητή – σύμβολο των Παραολυμπιακών Αγώνων, βοηθώντας γενικά το κίνημα μέσω από διάφορες διοικητικές θέσεις. Μέλος της πρώτης ελληνικής αποστολής σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, το 1976 στο Τορόντο, ο Χρήστος Αγγουράκης έγραψε τη δική του ιστορία, με την Ιωάννα Καρυοφύλλη, πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, να αναφέρει τα εξής στη δήλωσή της.

«Το Παραολυμπιακό κίνημα από σήμερα είναι σημαντικά φτωχότερο μετά από την απώλεια του παραολυμπιονίκη Χρήστου Αγγουράκη. Ο Χρήστος Αγγουράκης αποτελεί ιστορική μορφή για το Παραολυμπιακό κίνημα με μακριά αθλητική πορεία αλλά και σημαντική προσφορά από διοικητικές θέσεις. Ο Χρήστος με το ήθος του και την πληθωρική του προσωπικότητα εκτός από σπουδαίος αθλητής υπήρξε σεβαστός συνάδελφος στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και καλός φίλος. Ο χαμός του μας προξενεί βαθιά λύπη και το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο».