Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά κι έμεινε εκτός ημιτελικών στη Μασσαλία, μιας και ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Ρομάν Σαφιούλιν, Νο. 163 στον κόσμο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο4) αποκλείστηκε σε 1.35′ με 6-4,6-4 από τον 24χρονο Ρώσο Ρομάν Σαφιούλιν που βρίσκεται στο Νο163 κόσμου και ο οποίος μάλιστα έδωσε προκριματικά για να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν ασφαλώς απογοητευμένος με την απόδοση του στον προημιτελικό κόντρα στον Ρώσο τενίστα.

Στο φινάλε του 1ου σετ, μάλιστα ο Στέφανος είχε διαφωνία με τον πατέρα του Απόστολο με τον τελευταίο να αποχωρεί από το box και να κάθεται σ’ άλλη θέση στην εξέδρα. Εκεί παρέμεινε, φυσικά, ο Τόμας Ένκβιστ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει την επόμενη εβδομάδα στο Ακαπούλκο όπου έχουν ταξιδέψει ήδη ο Ναδάλ με τον Μεντβέντεφ.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Έλληνας τενίστας εμφανίστηκε όπως ήταν φυσικό δυσαρεστημένος και εξέφρασε και δημόσια τη δυσαρέσκεια προς τον εαυτό του.

«Έπαιξε πολύ καλό τένις, επέστρεφε τα περισσότερα από τα σερβίς μου. Ίσως αν έπαιρνα καλύτερες αποφάσεις από νωρίς να έμενα στον αγώνα. Μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό προς το τέλος αν ήμουν πιο επιθετικός και ανέβαινα μετά το σερβίς», τόνισε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πρόσθεσε:

«Μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος server του κόσμου, αλλά είχε αρκετή ακρίβεια σήμερα, έβρισκε τα σημεία. Δεν ξέρω, νιώθω πως μπορώ να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά στην επιστροφή».

Ο Τσιτσιπάς εξέφρασε ακόμη τα παράπονά του για τις συνθήκες προπόνησης στο τουρνουά.

«Στο ζέσταμα μοιραζόμασταν μισό και μισό γήπεδο, δεν συνηθίζω να προπονούμαι στο μισό γήπεδο, ήταν πολύ περίεργο. Δεν υπήρχαν αρκετά γήπεδα για τις προπονήσεις και ήταν δύσκολο για μένα να νιώσω άνετα στο γήπεδο, δεν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω πλευρές. Το παιχνίδι μου από την baseline ήταν κάπως αδύναμο σήμερα, συγκριτικά με τις άλλες μέρες. Ένιωσα λίγο απενεργοποιημένος, δεν ήμουν σε θέση να έχω αρκετή ακρίβεια και δύναμη στα χτυπήματά μου από την baseline».

Ο Έλληνας πρωταθλητής – Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο1 στο ταμπλό του τουρνουά – δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό, απέναντι στον 24χρονο τενίστα και κατέγραψε την 5η σερί νίκη του στη Μασσαλία και σίγουρα τη μεγαλύτερη στην έως τώρα πορείας του στο άθλημα.

Αυτή είναι η πρώτη ήττα του Τσιτσιπά από τενίστα που βρίσκεται κάτω από το Νο100 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά το Σεπτέμβριο του 2018. Τότε τον είχε νικήσει ο Ρικάρντας Μπεράνκις (Νο103) στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Μετς της Γαλλίας.

«Είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου. Ήδη έφτασα για πρώτη φορά στη ζωή μου στα προημιτελικά και είναι η πρώτη φορά που νικάω αθλητή του top-10» τόνισε περιχαρής ο Σαφιούλιν αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Τσιτσιπά.

Ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού που συνθέτουν ο Καναδός, Φέλιξ Ογκέρ-Αλιασίμ, Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη και ο Λευκορώσος Ίλια Ιβάσκα, Νο49.