Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα – για πρώτη φορά σε επτά ματς. Σε εξ αναβολής ματς από τη 18η αγωνιστική της Premier League, οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβλήθηκαν με 2-0 της Μπράιτον στο «Ολντ Τράφορντ».

Με τους τρεις βαθμούς που πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έφτασε στους 43 έπειτα από 25 αγώνες στο αγγλικό πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης, δύο περισσότερους από την 5η Γουέστ Χαμ.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο καθώς οι δύο ομάδες δεν εκμεταλλεύτηκαν τις καλές στιγμές τους. Μάλιστα, οι οπαδοί των γηπεδούχων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την εικόνα της ομάδας τους. Άλλωστε, άκουγαν και τί συνέβαινε στο ματς της συμπολίτισσας Μάντσεστερ Σίτι στην Λισαβόνα κόντρα στη Σπόρτινγκ για το Champions League

Στο 51ο λεπτό, όμως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε τη διαφορά. Πήρε την μπάλα από τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ κι αφού προσπέρασε τους αντιπάλους του με δυνατό σουτ από την κορυφή της περιοχής άνοιξε το σκορ. Το γκολ του ήταν πολύ σημαντικό καθώς «ξεκλείδωσε» το ματς και ουσιαστικά ώθησε την ομάδα του στη νίκη και κυρίως αναπτερώνει τις ελπίδες για τερματισμό εντός της προνομιούχου πρώτης 4άδας που δίνει το εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Champions League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τα πάνω της μετά από το γκολ και το έργο της έκανε πιο εύκολο η αποβολή του κεντρικού αμυντικού της Μπράιτον, Λιούις Ντανκ στο 54′ για σκληρό φάουλ πάνω στον Άντονι Ελάνγκα.

Με παίκτη παραπάνω, οι παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ, εδραίωσαν την κυριαρχία τους αν και δυσκολεύονταν να γίνουν απειλητικοί. Στην καλύτερη ευκαιρία τους ο Μπρούνο Φερνάντες αστόχησε κι αυτό έδωσε το δικαίωμα στην Μπράιτον να αναθαρρήσει αναζητώντας να «κλέψει» τον βαθμό κυρίως μέσω των στατικών φάσεων.

Στις καθυστερήσεις, ωστόσο, και πιο συγκεκριμένα στο 90’+7′ ο Μπρούνο Φερνάντες έγραψε το τελικό 2-0.