Οι εμφανίσεις του Νίκου Καρέλη τα δύο τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, η σταθερή βελτίωση που παρουσιάζει, αλλά και το γεγονός οτι πλέον είναι διεθνής και με την Εθνική Ανδρών, τον κατατάσσουν στην κορυφή της λίστας με τους πιο hot ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος. Κάτι που το επιβεβαιώνουν και τα συνεχόμενα δημοσιεύματα που υπάρχουν από το εξωτερικό σχετικά με τις ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Ουντινέζε, Τορίνο, Βέρντερ Βρέμης και Παλέρμο είναι μερικές από αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα η ανησυχία, για ενδεχόμενη μεταγραφή του στο εξωτερικό να μεγαλώνει στους φίλους του «τριφυλλιού». Και όχι άδικα, καθώς πριν από λίγες ημέρες υπήρξε δημοσίευμα που ανέφερε πως οι «πράσινοι» απάντησαν αρνητικά σε πρόταση ύψους 2,8 εκατομμυρίων της Λιλ, χωρίς να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος από την ΠΑΕ.

Ποια είναι η θέση της; «Ο Παναθηναϊκός πουλάει, αλλά δεν ξεπουλάει». Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο πήχης ενόψει της νέας σεζόν έχει μπει αρκετά ψηλά. Τι σημαίνει αυτό; Οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να μπουν εμπόδιο στην επιθυμία ενός παίκτη για μεταγραφή στο εξωτερικό, αρκεί βέβαια να πληρούνται δύο προϋποθέσεις. Να υπάρχει ένα εύλογο χρονικό περιθώριο προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να καλύψει το κενό που θα αφήσει πίσω του και φυσικά να υπάρξει το ανάλογο οικονομικό τίμημα. Άρα, ο Παναθηναϊκός είναι ανοιχτός σε προτάσεις για τον Έλληνα επιθετικό, αν αυτές είναι ικανοποιητικές από οικονομικής πλευράς και δεν γίνουν την τελευταία στιγμή.

Στην ερώτηση τώρα, σχετικά με το πόσο κοστολογείται ο Νίκος Καρέλης αυτή τη στιγμή, οι «πράσινοι» θα έδιναν το ΟΚ για την αποχώρησή του, αν φυσικά συμφωνούσε και ο ίδιος ο παίκτης, με ένα ποσό περίπου στα 4 εκατομμύρια. Ποσό που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει ομάδα διευθετημένη να τον δώσει. Κάτι όμως που δεν φαίνεται να «χαλάει» τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν «καίγονται» για την πώλησή του, όπως δεν «καίγεται» και ο ίδιος ο 23χρονος επιθετικός να φύγει.

Η απάντηση στο «γιατί;» είναι πολύ απλή: Αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον από προηγμένα και πιο εμπορικά πρωταθλήματα, όμως καμία από αυτές τις ομάδες δεν είναι… σούπερ, που να αναγκάσει τον Νίκος Καρέλη να πιέσει τον Παναθηναϊκό να απαντήσει θετικά. Αν όμως οι «πράσινοι», τη νέα σεζόν κάνουν μία αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη και ο διεθνής άσος συνεχίσει να βελτιώνεται για τρίτη χρονιά, παίζοντας και με την Εθνική ομάδα, τότε δεδομένα θα υπάρξουν σύλλογοι που θα είναι ένα σκαλί πιο πάνω ποιοτικά, που θα κοιτάξουν την περίπτωσή του.

Αυτό το σενάριο μάλιστα, βολεύει και τον Παναθηναϊκό, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες όχι απλά θα μπορεί να αξιώσει με μεγαλύτερη άνεση το ποσό που ζητάει τώρα, αλλά θα μπορεί να το αυξήσει κιόλας. Άρα και οι δύο θα είναι κερδισμένοι: Τόσο ο παίκτης, όσο και η ομάδα…

Πάντως, επειδή ακόμη είμαστε στην αρχή του καλοκαίρι, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Απλά, η λογική λέει πως η πόρτα για τον Νίκο Καρέλη δεν θα μείνει ανοιχτή (με το ανάλογο τίμημα βέβαια) μέχρι την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, αλλά θα κλείσει πολύ νωρίτερα.

Πηγή: gazzetta.gr