Εξέλιξη στο θρίλερ που εξελίσσεται εδώ και μέρες με τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, έπειτα από καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ημερών μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τον Σέρβο, αποφάσισε σήμερα να ακυρώσει τη βίζα του «Νόλε».

Ο Άλεξ Χοκ, ακύρωσε την απόφαση του δικαστηρίου και αποφάσισε να ασκήσει την προσωπική του εξουσία και να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου. Οι δικηγόροι του τενίστα προετοιμάζονται να καταθέσουν ένσταση, ώστε αν αυτή τον δικαιώσει, να μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open. Αν ο Σέρβος ηττηθεί, θα απελαθεί άμεσα από την Αυστραλία.

Η δήλωση του Άλεξ Χοκ:

«Σήμερα ασκώ τη δύναμη που μου δίνει ο νόμος ώστε να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και στη βάση του δημοσίου συμφέροντος. Για να καταλήξω στην απόφαση αυτή εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων, η Υπηρεσία Συνόρων και ο ίδιος ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον δεσμεύεται να προστατεύει τα σύνορα της Αυστραλίας, ιδαίτερα όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού».