H νέα διοργάνωση της UEFA, το Europa Conference League, ολοκληρώνει σήμερα (9/12) την πρώτη διαδρομή των ομίλων της και καμία από τις μεγάλες ομάδες που συμμετέχουν δεν τα κατάφερε στην «παρθενική» σεζόν της.

Ανάμεσα στις 32 ομάδες συμπεριλαμβάνεται και ο ΠΑΟΚ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση με χειρότερη διαφορά τερμάτων (-1 γκολ) από την δεύτερη Σλόβαν Μπρατισλάβας, σε έναν όμιλο, όπου η Κοπεγχάγη -ως πρώτη- έχει εξασφαλίσει θέση στη φάση των «16».

Έτσι η πρόκριση στα play offs μπορεί να κριθεί, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη διαφορά τερμάτων, εάν νικήσουν και οι δύο, ο ΠΑΟΚ την Λίνκολν και η Σλόβαν την Κοπεγχάγη στη Δανία.

Έξι ομάδες (Άλκμααρ, Κοπεγχάγη, Φέγενορντ, Γάνδη, Λίντσερ, Ρεν) έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στη φάση των «16» ως νικητές των ομίλων τους, ενώ ακόμη τέσσερις (Βασιλεία, Μπόντο Γκλιμτ, Καραμπάχ και Ρόμα), που είναι σίγουρα στις θέσεις 1-2 του ομίλου τους, διεκδικούν τα δύο τελευταία απευθείας «εισιτήρια» για τους «16».

Ο ΠΑΟΚ είναι ανάμεσα στις ομάδες που μπορούν να τερματίσουν δεύτερες (Ανόρθωση, Φλόρα, Γιάμπλονετς, ΠΑΟΚ, Παρτιζάν, Ράντερς, Σλάβια Πράγας, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Τότεναμ, Ουνιόν Βερολίνου, Φίτεσε), μαζί με τις τέσσερις που είναι σίγουρες στις θέσεις 1-2.

Στα play offs η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκεται μαζί με τις Σέλτικ και Φενερμπαχτσέ, οι οποίες προέρχονται από το Europa League.

Συνολικά έχουν σημειωθεί 226 γκολ στους 80 αγώνες των ομίλων, ήτοι ένα κάθε 32 λεπτά ή 2,83 ανά παιχνίδι.