Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε μετά την ήττα των Πειραιωτών από τη «βασίλισσα» ότι «η Ρεάλ ήταν καλύτερη κι άξιζε τη νίκη. Οι παίκτες μου είχαν διάθεση, κάτι που φάνηκε από τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν, αλλά στην άμυνα δεν είχαμε καθόλου επικοινωνία. Πρέπει να δουλέψουμε σε αρκετές λεπτομέρειες του αμυντικού παιχνιδιού μας. Απέναντι στη Ρόμα παίξαμε καλύτερα άμυνα, αλλά οι παίκτες της Ρεάλ είναι πιο έμπειροι».

Ω εκ τούτου, σύμφωνα με τον Ίβκοβιτς, «δε μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τα pick ‘n roll και οι έμπειροι γκαρντ των αντιπάλων μας το εκμεταλλεύτηκαν αυτό. Πριν από το τελευταίο λεπτό δε μίλησα με τους παίκτες μου για τη διαφορά του πρώτου, αλλά ακόμη και στο τελευταίο λεπτό που τους έδωσα κάποιες εντολές για να κρατήσουμε τη διαφορά δεν τις ακολούθησαν κι έμεινα έκπληκτος που άφησαν τον Γκαρμπαχόσα να σουτάρει μόνος του τρίποντο».

Ο «Ντούντα» επισήμανε ότι στόχος του Ολυμπιακού για τη συνέχεια της σεζόν είναι «να είμαστε έτοιμοι στο TOP 16. Το να βγεις πρώτος σε αυτή τη φάση, μετράει κυρίως στον ψυχολογικό τομέα κι όχι τόσο στην ουσία. Η σεζόν είναι μεγάλη και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας».

Μεσίνα: «Κανείς δεν αισθάνεται άνετος»

Ο εμφανώς ευτυχισμένος Ετόρε Μεσίνα μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού επισήμανε ότι «κερδίσαμε χάρη στην άμυνα μας. Ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε όπως ακριβώς θέλαμε. Είχαμε πολύ καλή επικοινωνία και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα και καταφέραμε να σταματήσουμε τα ατού του Ολυμπιακού. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, κάτι που φάνηκε με την άμυνα που παίξαμε».

Για την κατάσταση στην κορυφή του ομίλου σχολίασε ότι «ήταν μια πολύ σημαντική νίκη και πλέον ο όμιλος έχει ανακατευτεί πολύ και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται άνετος».

Για τις εκπλήξεις της φετινής Ευρωλίγκα σχολίασε ότι «όλοι περίμεναν να είναι πρώτοι ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στους άλλους ομίλους, αλλά βλέπετε πως όλα είναι διαφορετικά. Συνεπώς, όλοι έχουμε πιθανότητες να φτάσουμε μέχρι το Final Four».

Πηγή: gazzetta.gr