Με γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία στο 7ο λεπτό, η Αργεντινή ξεπέρασε με 1-0 την Ουρουγουάη στο «Εστάδιο Καμπεόν δελ Σίγλο» του Μοντεβιδέο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL).

Η «αλμπισελέστε» με τους τρεις βαθμούς που πήρε έκανε ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση της πρόκρισής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Την επόμενη αγωνιστική, τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τον κατάλληλο συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να «σφραγίσει» το εισιτήριο για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Σε 12 (σ.σ. ακόμη εκκρεμεί η απόφαση για το τί θα συμβεί με το παιχνίδι κόντρα στη Βραζιλία που διεκόπη), η Αργεντινή έχει 28 βαθμούς και βρίσκεται τέσσερις πίσω από τη Βραζιλία, την επόμενη αντίπαλό της.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κι άρχισε να πιέζει από νωρίς. Χάρη σ’ αυτή την τακτική ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο αρχηγός της στην έναρξη του ματς, πέτυχε ένα καταπληκτικό τέρμα. Στο 7′, ο Πάουλο Ντιμπάλα έκλεψε την μπάλα καθώς η «σελέστε» προσπαθούσε να βγει από την άμυνά της και ανοίχτηκε στα δεξιά. Έπειτα, έδωσε πάσα στον «Φιδέο», ο οποίος με αριστερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παράθυρο» του Φερνάντο Μουσλέρα.

https://twitter.com/ARG_soccernews/status/1459319774438051840

Η Ουρουγουάη προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά δεν πέτυχε και πολλά καθώς σταμάτησε πάνω στον αντίπαλο κίπερ Εμιλιάνο Μαρτίνες, αλλά και στο δοκάρι του. Εξαιρετικός ήταν κι ο σέντερ μπακ Κριστιάν Ρομέρο. Το εντυπωσιακό για την Αργεντινή ήταν πως έκανε μια ώριμη εμφάνιση χωρίς να υπολογίζει στον Λιονέλ Μέσι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Ο ηγέτης της μπήκε στο 76ο λεπτό αντί του Τζοβάνι Λο Τσέλσο. Το «10» ήταν τραυματίας το προηγούμενο διάστημα κι ο κόουτς Λιονέλ Σκαλόνι δεν ήθελε να ρισκάρει πιθανή υποτροπή, παρόλο που πριν από το ματς ανέφερε πως ήταν σε καλή κατάσταση. Άλλωστε, μπορεί το ντέρμπι με την Ουρουγουάη να ήταν σημαντικό, αλλά τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/11, 01:30) η Αργεντινή έχει ακόμη σημαντικότερο ματς: «σούπερκλασικο» με τη Βραζιλία στο «Εστάδιο Σαν Χουάν δελ Μπισεντενάριο» στο Σαν Χουάν.