Στις αρένες του NBA είναι συνηθισμένοι οι διαγωνισμοί και οι θεατές να διεκδικούν χρηματικά ποσά. Ωστόσο, οι Λος Άντζελες Κλίπερς, έπειτα από την προτροπή του ιδιοκτήτη τους Στιβ Μπάλμερ, έβαλαν μια διαφορετική πρόκληση στους οπαδούς τους για να έχουν μια ευκαιρία στις 10.000 δολάρια που είναι το χρηματικό έπαθλο.

Ο σύλλογος το αποκαλεί «The LAB Challenge». Συνδυάζει δύο πράγματα αυτός ο διαγωνισμός. Από τη μια τις απόψεις του πρώην CEO της Microsoft για το πως είναι ο καλός οπαδός: Πάει στο γήπεδο από νωρίς, φοράει τη φανέλα της ομάδας του και μένει στη θέση του και ενθαρρύνει τους παίκτες σε όλη τη διάρκεια του ματς. Δεν το κουνάει από εκεί, δεν κοιτάζει το κινητό του, ζει και αναπνέει για το παιχνίδι.

Από την άλλη, «καταπολεμά» το στερεότυπο που έχουν δημιουργήσει οι οπαδοί της άλλης ομάδας του Λος Άντζελες, των Λέικερς, δηλαδή πως πηγαίνουν στα παιχνίδια ώρα αφού έχουν αρχίσει. Κι ο Μπάλμερ εδώ και χρόνια προσπαθεί να πλασάρει την ομάδα του πως είναι το αντίθετο από τους Λέικερς, μήπως και πείσει τους κατοίκους να υποστηρίξουν το δικό του κλαμπ που σε λίγο καιρό θα έχει και το δικό του γήπεδο.

Αυτό το ιδιαίτερο challenge έκανε… ντεμπούτο τα ξημερώματα της Παρασκευής καθώς οι Λος Άντζελες Κλίπερς νίκησαν με 112-109 τους Μαϊάμι Χιτ στο «Staples Center». Μια γυναίκα πήρε τις δέκα χιλιάδες δολάρια γιατί ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές και ήταν η καλύτερη οπαδός της ομάδας. Αυτή η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου στα εντός έδρας παιχνίδια των Κλίπερς. Οι οπαδοί θα έχουν άλλες επτά ευκαιρίες για να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο.

Βέβαια, ο Μπάλμερ, αν ήθελε, θα μπορούσε να δίνει το χρηματικό έπαθλο και σε πολλά παραπάνω ματς. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 104,4 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης ομάδας του NBA.