Το Καρναβάλι της Κολονίας άνοιξε κι αυτό σημαίνει πως όλοι μεταμφιέζονται. Συμπεριλαμβανομένων των μελών της τοπικής ομάδας που αγωνίζεται στην Bundesliga. Μάλιστα, πήγαν με τις στολές τους στη δουλειά και μετά είχαν και πάρτι. Οι παραδόσεις επιβάλλουν πως μέχρι τις 6 Ιανουαρίου μπορεί ο καθένας να μεταμφιέζεται. Μετά, επιστροφή στην κανονικότητα.

Την παράσταση έκλεψε ο προπονητής Στέφεν Μπάουμγκαρτ. Κι αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να γραφτεί για τον 49χρονο Γερμανό κόουτς. Πήγε στην προπόνηση ντυμένος ροζ γουρούνι μονόκερος και φορώντας μια ξανθιά περούκα και μαύρα γυαλιά. Ήταν δε γεμάτος όρεξη για αστεία και πλάκα. Μια εικόνα που δεν συνηθίζουν πολλοί να βλέπουν, μια κι ο Μπάουμγκαρτ έχει τη φήμη του σκληρού και απαιτητικού προπονητή, ο οποίος βάζει πάνω απ’ όλα την πειθαρχία στο εσωτερικό της ομάδας του. Όλα αυτά, όμως, είναι για μια άλλη στιγμή. Αφού διασκέδασε στο γήπεδο και στο γραφείο, έκανε και τον dj στο πάρτι της ομάδας.

Οι παίκτες του ήταν κι εκείνοι ντυμένοι με διάφορες στολές, στο πνεύμα των ημερών. Άλλοι φόρεσαν κάτι απλό κι άλλοι κάτι πιο εξεζητημένο, ενώ πολλοί επέλεξαν κάτι που να θυμίζει τη δεκαετία του 1970. Όλοι τους, πάντως, διασκέδασαν και μαζί τους η social media team της Κολονίας που δεν άφησε την παραμικρή λεπτομέρεια να πάει χαμένη.

Έτσι, ξεχάστηκαν για λίγο και τα άσχημα αποτελέσματα πριν από τη διακοπή. Η Κολονία βρίσκεται στην 11η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος και μετράει τέσσερις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη και σ’ αυτό το διάστημα έχει πάρει μόλις δύο βαθμούς. Απέχει μόλις έξι βαθμούς από τις θέσεις του υποβιβασμού. Αν μη τι άλλο, ο κόσμος της Κολονίας ελπίζει πως η «ενέργεια» του καρναβαλιού και η χαρά που έφερε στα μέλη της ομάδας θα τους βοηθήσει να πάρουν και τα πάνω τους όταν αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα καθώς το πρόγραμμα είναι γεμάτο με δύσκολα παιχνίδια.