Λένε πως η… μαγεία συνήθως κρύβεται στα μικρά πράγματα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον αθλητισμό, με την… μαγεία να βρίσκεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Ελλάδας!

Στα γήπεδα του χωριού, όπου τα μικρά παιδιά αρχίζουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και να ονειρεύονται και εκεί, όπου οι… πρεσβύτεροι αθλητές λατρεύονται σαν ήρωες από την τοπική κοινωνία.

Είναι εκεί, που η λέξη «ντέρμπι» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή και που κάθε αγώνας αντιμετωπίζεται από ομάδες και φιλάθλους σαν… τελικός Champions League! Είναι εκεί που «κατοικεί» ακόμα ο ρομαντισμός, αλλά και ο… σουρεαλισμός!

Ο Χρήστος και ο Αιμίλιος, δύο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές από την Θεσσαλονίκη, θέλησαν να δείξουν στον κόσμο, μέσα από το YouTube αυτές τις ομορφιές. Κι έτσι δημιουργήθηκε το «Ταξίδια στα τοπικά» powered by Novibet.

Υπενθυμίζεται πώς πριν από περίπου έναν χρόνο είχαν υλοποιήσει άλλη μία τρελή ιδέα, πηγαίνοντας σε όλα τα γήπεδα της Super League μέσα σε 24 ώρες.

Πώς άρχισαν όλα

Οι δυο τους είχαν όνειρο να γυρίσουν όσο περισσότερα ερασιτεχνικά γήπεδα και ομάδες γίνεται. Σε όλη την Ελλάδα! Να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και να ζήσουν και οι ίδιοι την εμπειρία του να αγωνίζεσαι για κάθε ομάδα, συμμετέχοντας σε προπονήσεις, ακολουθώντας αποστολές και παρακολουθώντας αγώνες.

Έχοντας αυτό στο μυαλό τους, και έχοντας ένα κατάλληλο περιβάλλον στο κανάλι «Aimilios» στο YouTube, για να αναπτύξουν την ιδέα τους, μαζί με την υποστήριξη της Novibet, πήραν την απόφαση να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Πρώτος σταθμός: Ιωάννινα

Η αρχή αυτής της περιπέτειας έγινε στα Ιωάννινα, εκεί όπου αφορμή του ταξιδιού στάθηκε η παρουσία δύο προπονητών που έγιναν διάσημοι από δύο βίντεο στο YouTube.

Ο πρώτος είναι ο Σωτήρης Δογορίτης, προπονητής του ΠΑΟ Ηλιόκαλης Ιωαννίνων. Πιθανότερο να τον γνωρίζετε ως «Θωμά, λάρωσε». Ο δεύτερος, ο Αλέξανδρος Γκόλας, είναι ο προπονητής του περίφημου βίντεο στο Επισκοπικό Ιωαννίνων με τις «Οδηγίες στο ημίχρονο», ένα βίντεο που έχει φτάσει αισίως τα 2.2 εκατομμύρια views.

Το ταξίδι στα Γιάννενα είχε όλα όσα χρειάζεται να έχει μία περιπέτεια στα τοπικά: αναζήτηση του γηπέδου, ρωτώντας κατοίκους του χωριού, cult ιστορίες από τους δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, προπόνηση υπό τις οδηγίες τους, παρακολούθηση του Κυριακάτικου αγώνα και φυσικά, τσίπουρα, μετά τη μεγάλη νίκη!

Πάνω απ’ όλα όμως, είχε νοσταλγία, χαβαλέ και τη ρομαντική προσέγγιση στο ποδόσφαιρο, η οποία είναι δεδομένη, όταν μιλάμε για τα τοπικά.

Το πρώτο επεισοδιο «σκαρφάλωσε» μεχρι το Νο9 των trends στο YouTube τις πρώτες ημέρες προβολής και παραμένει σταθερά εντός των 15 κορυφαίων τάσεων στην Ελλάδα!

Πηγή: gazzetta.gr