Η 10η αγωνιστική της Premier League εξελίχθηκε ακριβώς όπως θα ήθελε η Τσέλσι, η οποία παρέμεινε στην κορυφή και άνοιξε και τη διαφορά από τους διώκτες της. Οι Λονδρέζοι πέρασαν με 3-0 από την έδρα της Νιούκαστλ και πήγαν στους 25 βαθμούς, την ίδια ώρα που η Λίβερπουλ έμενε στο 2-2 με τη Μπράιτον εντός έδρας και η Μάντσεστερ Σίτι, επίσης εντός έδρας, έχανε με 0-2 από την Κρίσταλ Πάλας. Έτσι, οι κόκκινοι είναι στο -3 από την κορυφή και οι «πολίτες» στο -5.

Στο Νιούκαστλ η τοπική ομάδα ήθελε να κάνει την έκπληξη υποδεχόμενη την Τσέλσι και μέχρι το 65′ κρατούσε το παιχνίδι στο 0-0. Σε εκείνο το λεπτό, όμως, ο Ράις έκανε το 0-1 και 12 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έγραψε και το 0-2 για τους Λονδρέζους, οι οποίοι σφράγισαν τη νίκη τους με το 0-3 από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζορζίνιο στο 81′.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ

Σοκ για Λίβερπουλ και Σίτι

Όσο η Τσέλσι νικούσε στο Νιούκαστλ, οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έχαναν βαθμούς εντός έδρας κόντρα σε Μπράιτον και Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα. Στο Άνφιλντ οι κόκκινοι έδειξαν διάθεση να καθαρίσουν από νωρίς τον αγώνα, αφού στο πρώτο 25λεπτο ήταν μπροστά με 2-0 από τα γκολ των Χέντερσον (4′) και Μανέ (24′), αλλά η συνέχεια έκρυβε εκπλήξεις: 2-1 ο Μουέπου στο 41′ «κρεμώντας» τον Άλισον από τα 20 μέτρα, 2-2 ο Τροσάρντ στο 65′ και δύο χαμένοι βαθμοί για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Όσο για τη Σίτι, υποδέχθηκε την Κρίσταλ Πάλας, δεν αγχώθηκε όταν έμεινε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ζαχά στο 6′ αφού είχε όλο το παιχνίδι μπροστά της για να ανατρέψει την κατάσταση αλλά τελικά δεν το έκανε και στο 88′ ο Γκάλαχερ έγραψε το 0-2 ολοκληρώνοντας την έκπληξη.