Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τη διαβολοβδομάδα του στη Euroleague υποδεχόμενος την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ (27/10, 21:00, Novasports Prime) με στόχο να διαφυλάξει την έδρα του.

Έπειτα από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές στην κορυφαία ευρωπαϊκή, διασυλλογική διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός έχει καταγράψει τέσσερις ήττες και μία νίκη (ρεκόρ 1-4), παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα στο μοναδικό παιχνίδι που έχει δώσει στην έδρα του.

Στο Τελ Αβίβ απέναντι στην Μακάμπι, οι πράσινοι έχασαν την ευκαιρία να επικρατήσουν για πρώτη φορά εκτός, αφού για 36 λεπτά παρουσίασαν κακή εικόνα, κάτι που καλούνται να αλλάξουν μέσα στο «σπίτι» τους με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές.

Για το συγκεκριμένο ματς, αμφίβολη κρίνεται προς το παρόν η συμμετοχή του Ιωάννη Παπαπέτρου που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο ισχίο μετά τον αγώνα με το Περιστέρι, με τον αρχηγό του «Εξάστερου», ωστόσο να ακολουθεί μέρος της χθεσινής προπόνησης. Πονοκέφαλος για τον Δημήτρη Πρίφτη είναι και η περίπτωση του Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στην γάμπα και ακολούθησε θεραπεία.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, την προηγούμενη του τζάμπολ, στάθηκε στην συνέπεια που πρέπει να δείξει η ομάδα στο παιχνίδι της, ενώ για την Εφές δήλωσε: «Είναι μια τοσο ταλαντούχα ομάδα που όποιοι και να έρθουν, υπάρχουν οι 9-10 παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν και να είναι σε υψηλή ποιότητα. Και εμείς έχουμε να διαχειριστούμε κάποια θέματα τραυματισμών όπως είναι αυτό του Παπαπέτρου που αποκομίσε μετά το Περιστέρι. Έχει και ένα θέμα ο Ουάιτ. Να εστιάσουμε στον εαυτό μας και όχι στο πως θα εμφανιστεί η Εφές».

Μάλιστα, από την πλευρά των παικτών, ο Νέντοβιτς, τόνισε: «αντιμετωπίζουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης και δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά, να βάλουμε τον ρυθμό μας και να φτάσουμε στην τελευταία περίοδο για να κερδίσουμε το ματς»

Η τουρκική ομάδα με την σειρά της θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ, έχοντας αμφίβολους τους Μπαλμπάι, Ντάνστον, Άντερσον, Μίτσιτς και Σιμόν, με τους δύο τελευταίους βέβαια να έχουν περισσότερες πιθανότητες να προλάβουν το παιχνίδι και να βρίσκονται στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν.

Πηγή: gazzetta.gr