Είναι δυνατόν ευρωπαϊκές ομάδες να συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα που θα «ανήκει» στο ΝΒΑ; Η απάντηση, όπως φαίνεται, είναι θετική και αυτό θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στη Euroleague, το οποίο είναι και το ζητούμενο για τη FIBA. Η διεθνής ομοσπονδία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την αμερικάνικη λίγκα για τη δημιουργία ευρωπαϊκής Περιφέρειας, ενδεχομένως και από την επόμενη σεζόν.

Το μπάσκετ, ούτως ή άλλως, έχει μπει σε… περίεργα μονοπάτια από το 2000, όταν υπήρχε το σχίσμα στην Ευρώπη και η δημιουργία της Euroleague. Της νέας λίγκας, δηλαδή, η οποία… γονάτισε τη FIBA, τις δικές της διοργανώσεις. Τώρα, όμως, η διεθνής ομοσπονδία ετοιμάζεται να πάρει την εκδίκησή της και θα είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, η ισπανική Marca, η FIBA είναι σε επαφές με το ΝΒΑ για να καθιερωθεί ευρωπαϊκή Περιφέρεια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη! Για την ακρίβεια, η μαδριλένικη εφημερίδα δεν κάνει λόγο απλά για επαφές αλλά για προχωρημένες συζητήσεις.

Euroleague

Επιβεβαίωση από FIBA

Το ρεπορτάζ της Marca, η οποία υποστηρίζει ότι το νέο εγχείρημα ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ ακόμη και από την επόμενη σεζόν, επιβεβαιώθηκε από τη FIBA, η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Η FIBA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έστειλε πρόσκληση στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Euroleague και στους εταίρους της ECA σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου για να συζητηθεί η ενοποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ως βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη του. Το NBA κλήθηκε επίσης να συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση. Στο τέλος της συνάντησης, όλα τα μέρη συμφώνησαν να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις τους επόμενους μήνες».