Ανοίγει απόψε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, με τη διεξαγωγή οκτώ κρίσιμων αναμετρήσεων. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλα ντέρμπι και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τα εισιτήρια για τους «16» της διοργάνωσης καθώς και την είσοδο στο Europa League.

Είναι καιρός να αρχίσει το «κοσκίνισμα»  στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και από τις ευρωπαϊκές «μάχες» να… επιβιώσουν μόνο όσες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη νοκ-άουτ φάση. Εξάλλου τα οκτώ μεγάλα ντέρμπι της γηραιάς ηπείρου που διεξάγονται  σε οκτώ διαφορετικές χώρες απόψε, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των προκρίσεων, τις πρωτιές σε κάθε όμιλο και φυσικά την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο ανανεωμένο Europa League.

Μάχες σε όλα τα μέτωπα!

Ματς όπως το Ρόμα – Μπάγερν, το Άγιαξ – Ρεάλ Μαδρίτης και το Οσέρ – Μίλαν κόβουν την ανάσα και υπόσχονται πολλές συγκινήσεις. Έτσι και απόψε οι κόντρες θα είναι μεγάλες!

Πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από τον 5ο όμιλο, η πρωτοπόρος Μπάγερν Μονάχου θα φιλοξενηθεί στην «Αιώνια πόλη» από τους Ρωμαίους του Κλαούντιο Ρανιέρι που θέλουν το θετικό αποτέλεσμα ώστε να παραμείνουν το πρώτο φαβορί για την πρόκριση πίσω από τους Βαυαρούς που έχουν το απόλυτο των αναμετρήσεων.

Όλα αυτά την ώρα που στην Ελβετία, η Βασιλεία θα υποδεχτεί την Ρουμανική Κλουζ σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες θα παλέψουν ώστε να «κλέψουν» το εισιτήριο της πρόκρισης από τη Ρόμα, ή έστω να κερδίσουν την είσοδο στους «32» του Europa League, με την κατάληψη της 3ης θέσης.

Πρόκριση στη Μόσχα…

Στο 6ο γκρουπ, και πιο συγκεκριμένα στη Μόσχα θα γίνει η πρώτη σέντρα για σήμερα, όπου η Σπαρτάκ θα υποδεχτεί τη Μαρσέιγ σε έναν αγώνα δίχως αύριο για το μέλλον των ομάδων στη διοργάνωση, με το νικητή να είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχει κάνει το απόλυτο με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και υποδέχεται τη Ζίλινα από τη Σλοβακία – η οποία έχει μηδενική συγκομιδή βαθμών – σε έναν αγώνα που είναι ο πιο αδιάφορος βαθμολογικά της βραδιάς.

Όλα ανοιχτά στον όμιλο… φωτιά!
Και φτάνουμε στον 7ο όμιλο. Έναν όμιλο που όμοιό του είχε χρόνια να αναδείξει η κληρωτίδα του Champions League, καθώς συμμετέχουν οι Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν και ο Άγιαξ που έχουν ένα τεράστιο παλμαρέ ευρωπαϊκών τίτλων ενώ το γκρουπ συμπληρώνει η πάντα υπολογίσιμη Γαλλική Οσέρ.

Είναι προφανές πως πρόκειται για έναν όμιλο «φωτιά» στον οποίο όμως ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει ποιοι θα πάρουν την πρόκριση στους «16» και ποιοι θα αποχωρήσουν πρόωρα από τη διοργάνωση. Στο Άμστερνταμ ο Άγιαξ ο φιλοξενήσει την πρωτοπόρο Ρεάλ του Μουρίνιο με τη νίκη για τους Ολλανδούς να αποτελεί μονόδρομο ώστε να παλέψουν με τους Μιλανέζους πάνω στο «νήμα». Από τη μεριά της η Μίλαν θα δοκιμαστεί στην Οσέρ σε ένα παιχνίδι που αν λήξει υπέρ των Γάλλων όλα θα κριθούν στην κόψη του ξυραφιού, με την Οσερ να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης.

Ουκρανοί κι Εγγλέζοι για την πρωτιά!

Ανάλογα είναι – από άποψη κρισιμότητας – τα πράγματα στον 8ο και τελευταίο όμιλο. Εκεί μετά τη νίκη της Σαχτάρ επί της Άρσεναλ οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου και αμφότερες θα κοντραριστούν σε δύο δύσκολες έδρες.

Η μεν Σαχτάρ Ντόνετσκ θα διασταυρώσει τα… ξίφη της με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι με τους Σέρβους να έχουν κολλήσει στους μηδέν βαθμούς, ενώ οι Λονδρέζοι από τη μεριά τους θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στην Μπράγκα στην Πορτογαλία. Μάλιστα στην πρεμιέρα των ομίλων είχαν κερδίσει τους Πορτογάλους με 6-0 στην έδρα τους και φιλοδοξούν να περάσουν απόψε ένα ανάλογα εύκολο βράδυ.

Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη λοιπόν είναι στο… πόδι ενόψει των αγώνων σε φόντο με… αστεράκια και το μόνο σίγουρο είναι πως οι αποψινές αναμετρήσεις θα προσφέρουν απλόχερα συγκινήσεις σε όσους τις παρακολουθήσουν!

Πηγή: gazzetta.gr