Στην 24η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIFA για τον μήνα Φεβρουάριο παρέμεινε η Εθνική Ελλάδας. Άνοδος για τις ομάδες από Ασία και Αφρική, λόγω των διοργανώσεων που διεξήχθησαν.

Στην Ευρώπη δεν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα μετά τον Νοέμβριο και ως εκ τούτου η Εθνική Ελλάδας παρέμεινε σταθερή στην 24η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIFA. Ωστόσο, σημειώθηκε σημαντική αλλαγή όσον αφορά τις χώρες που συμμετείχαν στο Κόπα Άφρικα και στο Κύπελλο Ασίας το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ανέβηκαν η Ακτή Ελεφαντοστού (20η θέση, άνοδος οχτώ θέσεων), η Γκάνα (25η θέση, άνοδος 12 θέσεων) που ήταν οι φιναλίστ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, οι ομάδες που έφτασαν στα ημιτελικά Κονγκό (46η θέση, άνοδος 11 θέσεων) και Γουϊνέα (49η θέσεων, άνοδος 69 θέσεων).

Το αντίστοιχο συνέβη και στην Ασία, όπου η Αυστραλία βρίσκεται πλέον στην 63η θέση (άνοδος 37 θέσεων), η Κορέα 54η (άνοδος 15 θέσεων), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμερικάτα στην 66η θέση (άνοδος 14 θέσεων), το Ιράκ είναι στην 94η θέση (άνοδος 20 θέσεων), Κίνα (82η θέση) και Ιράν (41η).

Δείτε τη βαθμολογία

Πηγή: sport-fm.gr