Και τέταρτη υποψηφιότητα φαίνεται πως προκύπτει για τις προσεχείς εκλογές της FIFA. Μάλιστα αυτή αποτελεί μεγάλη έκπληξη, καθώς ο Νταβίντ Ζινολά αναμένεται να ανακοινώσει πως θα… κατέβει για πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο 47χρονος Γάλλος πρώην διεθνής άσος, που έκανε μεγάλη καριέρα σε Παρί Σεν Ζερμέν, Νιούκαστλ και Τότεναμ μεταξύ άλλων, ενώ έχει εργαστεί ως ηθοποιός και μοντέλο, φέρεται να έχει την υποστήριξη στοιχηματικής εταιρείας και να προσπαθεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη αρκετών ομοσπονδιών.

Πάντως υπάρχουν αμφιβολίες ακόμη και για το αν θα του επιτραπεί να είναι υποψήφιος, καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις της FIFA, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στη διοίκηση του ποδοσφαίρου για τουλάχιστον δύο χρόνια την τελευταία πενταετία, αλλά και παράλληλα να έχουν εξασφαλίσει τη δημόσια υποστήριξη τουλάχιστον πέντε χωρών-μελών της παγκόσμιας ομοσπονδίας,

Υπενθυμίζεται πως ήδη το χρίσμα διεκδικούν ο Ζεπ Μπλάτερ, που είναι το φαβορί για πέμπτη διαδοχική θητεία, ο πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας και ένας ακόμη Γάλλος, ο Ζερόμ Σαμπάν.

Πηγή: sport-fm.gr