Το «Ολντ Τράφορντ» ήταν κατάμεστο ξανά για τον αγώνα της Premier League μετά τον Μάρτιο του 2020 και οι Μπρούνο Φερνάντες (χατ-τρικ) – Πολ Πογκμπά (4 ασίστ!) έδωσαν παράσταση, υπογράφοντας την ονειρική πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λιντς (5-1).

Το μεσημέρι στο Μάντσεστερ είχε όλες τις προδιαγραφές να είναι ιδανικό. Όλες οι θύρες του «Ολντ Τράφορντ» ανοιχτές, για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο και τη στιγμή που η πανδημία «χτύπησε» την πόρτα. Ένας κοστουμαρισμένος αστέρας με τη φανέλα που φέρει πλέον το όνομά του, ο Ραφαέλ Βαράν, στο κέντρο του γηπέδου για την παρουσίαση του ως παίκτης του κλαμπ και την αποθέωση από 70.000 φιλάθλους. Και το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν είχε καμία πρόθεση να απογοητεύσει.

Το απίθανο δίδυμο των Μπρούνο Φερνάντες – Πολ Πογκμπά έδωσε το σύνθημα για μια «μαγική» σεζόν, ο μεν με το πρώτο χατ-τρικ του στα αγγλικά γήπεδα, ο δε με μια ασύλληπτη εμφάνιση και 4 (!) ασίστ στο ενεργητικό του και οι Κόκκινοι Διάβολοι αποζημίωσαν πλήρως, φιλοδωρώντας με πεντάρα τη Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα, στο ντεμπούτο, μάλιστα, του Τζέιντον Σάντσο. Πόσο καλύτερο να γίνει;

Στην πρώτη τους ολοκληρωμένη συνεργασία, ήρθε και το πρώτο γκολ. Με μια φανταστική ασίστ με μία επαφή, ο Πογκμπά έβγαλε μόνο του τον Πορτογάλο τετ-α-τετ με τον Μελιέ κι εκείνος δεν λάθεψε, συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε πέρυσι όταν και τελείωσε τη σεζόν ως πρώτος σκόρερ της Γιουνάιτεντ.

Η Λιντς δεν είχε τρόπους να απειλήσει τον Ντε Χέα μεθοδικά μέσα από την περιοχή, αλλά βρήκε απάντηση με μια «οβίδα» του Άιλινγκ, με το «καλησπέρα» στο δεύτερο μέρος. Η προβληματική Γιουνάιτεντ στα εντός έδρας της σεζόν 2020/21, λογικά θα «παρέλυε» μετά από αυτή την εξέλιξη. Όχι φέτος, όχι απόψε. Δύο γκολ μέσα σε 135”, στο 52′ και το 54′, ένα από τον τρομερό finisher που λέγεται Γκρίνγουντ κι ένα από τον Μπρούνο Φερνάντες, αμφότερα σε δημιουργία του αριστουργηματικού Πογκμπά και 3-1 με συνοπτικές διαδικασίες.

Κι από κει και μετά, Φερνάντες και Πογκμπά πήραν την «πένα» για να γράψουν ιστορία με τους αριθμούς τους. Ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με σούπερ τελείωμα στο 60′, το παρθενικό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρώτο για παίκτη της σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος μετά το 1977 (!) και στο 68′, ο Πογκμπά μετέτρεψε μέχρι και τον Φρεντ σε σκόρερ για την ασίστ Νο4 στο ματς! Σε 68 λεπτά, δηλαδή, σημείωσε περισσότερες ασίστ από όσες είχε σε όλη την περασμένη σεζόν κι έγινε ο πρώτος παίκτης της Γιουνάιτεντ και μόλις ο 7ος στην ιστορία της PL με τέσσερις ασίστ σε ένα ματς.

Στο 75′ έκανε την είσοδό του ο Σάντσο κι όλοι αναρωτιούνται πόσο καλύτερη και πιο αποτελεσματική μπορεί να εμφανιστεί η ομάδα του Σόλσκιερ με τον Βρετανό εξτρέμ, αλλά και τον Βαράν στην 11άδα της. Θα το μάθουμε κατά πάσα πιθανότητα στο ματς με τη Σαουθάμπτον την επόμενη εβδομάδα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Πογκμπά (75′ Μαρσιάλ), Φερνάντες, Τζέιμς (75′ Σάντσο), Γκρίνγουντ

Λιντς (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μελιέ, Στρόουκ, Κοχ, Κούπερ, Άιλινγκ, Ντάλας, Κλιχ, Ραφίνια, Ροντρίγκο (46′ Φίρπο), Χάρισον (69′ Κόστα), Μπάμφορντ (77′ Ρόμπερτς)

πηγή: gazzetta.gr