Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ νωρίς αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1 από τη Βελέζ στο πρώτο ματς του β’ προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Οι Βόσνιοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, κάτι που έδειχναν και από το πώς έμπαιναν στις μονομαχίες από τα πρώτα λεπτά, αλλά οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που σκόραραν. Στο 12′ ο Αλμπάνης με ωραία κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Ανσαριφάρντ και αυτός πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα. Το 0-1, όμως, έμεινε μόνο για δύο λεπτά, αφού στο 14′ ο Πρσες με εκπληκτκό πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε (1-1).

Αυτή η εξέλιξη τόνωσε, όπως ήταν λογικό, το ήθικο των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχιζαν να πατάνε καλύτερα και στο 32′ απείλησαν ξανά με τον Πρσες, το ωραίο πλασέ του οποίου, όμως, απέκρουσε αυτή τη φορά ο Τσιντώτας. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει ρυθμό αλλά δεν μπορούσε και ήταν φανερά τα προβλήματά της, αλλά παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Βασικά, έπρεπε να πάει με το προβάδισμα, αφού στο 42′ ο βοηθός κακώς σήκωσε σημαιάκι για οφσάιντ του Ανσαριφάρντ (δεν υπήρχε VAR) στη μπαλιά του Μάνταλου. Δεν έγινε, επομένως, το 1-2, όπως δεν έγινε και στο 49′, αφού η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά την κεφαλιά του Τζαβέλλα. Και για να… εκνευριστούν περισσότερο οι κιτρινόμαυροι, ήρθε στο 52′ το 2-1 για τους γηπεδούχους με το διαγώνιο σουτ του Ζαΐμοβιτς εντός περιοχής.

Βλέποντας την ομάδα του να έχει προβλήματα τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς άρχισε τις αλλαγές λίγα λεπτά μετά, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους νεοαποκτηθέντες Αραούχο και Λε Ταλέκ, αλλά προκοπή δεν είδε… Θα πρέπει, όμως, οπωσδήποτε να δει την επόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, αν δεν θέλει να αποχωρήσει πρόωρα από την Ευρώπη…

Βελέζ Μόσταρ: Μπογκντάνοβιτς, Οβτσίνα, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Πρσες (73′ Όσμιτς), Τσόσιτς (86′ Ράντοβιτς), Άντουσιτς (69′ Γκεοργκίεβιτς), Ντε Σόουζα (86′ Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (69′ Βεχάμποβιτς).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (59′ Μιτάι), Σιμάνσκι, Σάκχοφ (80′ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (59′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (69′ Αραούχο).