Στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με την Αλ Τααβόν.

Οι πράσινοι, οι οποίοι φυσικά έχουν να κάνουν δουλειά για να είναι έτοιμοι όταν αρχίσει η σεζόν, μπήκαν καλά στο παιχνίδι και απείλησαν στο 5′ με την κεφαλιά του Βέλεθ μετά το φάουλ του Βιγιαφάνιες. Αυτή, βασικά, ήταν η μοναδική καλή φάση του παιχνιδιού για… πολλή ώρα, αφού έπρεπε να φτάσουμε στο 38′ για να δούμε κάτι καλό. Για να δούμε γκολ, συγκεκριμένα.

Το τακουνάκι του Μακέντα έβγαλε σε θέση βολής το αριστερό μπακ Χατζηθεοδωρίδη και αυτός έκανε το 1-0, για να ισοφαρίσει όμως η Αλ Τααβόν δύο λεπτά μετά με τον Ταβάμπα. Το ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 1-1 και δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης, αφού στο β’ μέρος ο ρυθμός ήταν επίσης κακός.

Σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι πολλές αλλαγές που έγιναν, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αλλάζει τους πάντες, βγάζοντας κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Χατζηθεοδωρίδης, Σαβιέρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Ρόμπι, Βιγιαφάνιες, Μακέντα, Καρλίτος.

Στο β’ ημίχρονο: Διούδης (61′ Χριστογεώργος), Σάντσες, Χουάνκαρ, Σιδεράς, Σερπέζης, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (51′ Αθανασακόπουλος), Σανκαρέ, Μπουζούκης , Ιωαννίδης, Νγκμπακοτό.