Τέλος εποχής για τον Σέρχιο Ράμος στη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Στις 30 Ιουνίου το συμβόλαιό του λήγει και δεν θα ανανεωθεί, όπως έγινε γνωστό πριν κάποιες ώρες. Αυτό σημαίνει ότι φεύγει από το μπράτσο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Η αποχώρηση του 34χρονου σημαίνει πως οι «μερένγκες» θα έχουν ως αρχηγούς -βάσει ιεραρχίας- τους Μαρσέλο, Καρίμ Μπενζεμά και Ράφαελ Βαράν. Αυτό σημαίνει ότι, κάπτεν στον σύλλογο της Μαδρίτης δεν θα είναι κανένας Ισπανός ποδοσφαιριστής. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό, ήταν 1904.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει και η Μarca, το 1902 αρχηγός της «βασίλισσας» ήταν ο Άγγλος Άρθουρ Τζόνσον, ο οποίος παρέδωσε τη θέση του στον Κουβανό Χοσέ Γκιράλτ και εκείνος στον Φεντερίκο Ρενιέρτο από τη Γουατεμάλα, το 1904. Έκτοτε η Ρεάλ είχε πάντα έναν ποδοσφαιριστή από τη χώρα ως πρώτο αρχηγό.

Από την άλλη, βέβαια, μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι την έναρξη της νέα σεζόν, καθώς οι Μαρσέλο και Βαράν είναι αβέβαιο αν θα παραμείνουν στο ρόστερ, με τον Μπενζεμά να δείχνει ο μόνος σίγουρος πως θα παραμείνει στην ομάδα.