Για τους Πορτογάλους, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα αποτελεί τον πιο πετυχημένο τεχνικό της τελευταίας δεκαετίας, μαζί με τον -εκλεκτό και εκτός συναγωνισμού- Ζοσέ Μουρίνιο. Οι σχέσεις τους, αν και αρχικά ο Μουρίνιο ήταν στο πλευρό του «δασκάλου» Ζεσουάλντο, ψυχρές. Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά και για αυτό το gazzetta.gr σας φωτίζει άγνωστες πτυχές του 64χρονου τεχνικού!

Φανατικός… Μπενφίκα!

Στην Πόρτο γνώρισε την αποθέωση. Έστω και στα γεράματα, καταξιώθηκε με τα τρία σερί πρωταθλήματα στον πάγκο των «δράκων». Κι όμως, ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα του Οπόρτο σε αυτό το σερί είναι φανατικός οπαδός της Μπενφίκα! Οι «αετοί» βρίσκονται πάντα στην καρδιά του και ο μεγάλος του καημός είναι πως το μοναδικό του πέρασμα από τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας το 2002 ήταν σύντομο.

Μια συζήτηση μόνος του

Μίλα του για ποδόσφαιρο και πάνω από όλα για τακτική και πάρ’ του την ψυχή! Οι συνομιλητές του έχουν να λένε για τις αστείρευτες γνώσεις του αλλά και την ικανότητα πολλές φορές να μιλάει μόνος του, χωρίς να αφήνει περιθώρια για παρεμβάσεις. Εξάλλου είναι ο μεγάλος θεωρητικός του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και για πολλά χρόνια αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του ζωής στο να διδάξει τα μυστικά του αθλήματος.

Τα «δικά του» παιδιά

Τόσο στην Μπράγκα όσο και στην Πόρτο δούλεψε πολύ με τους πιτσιρικάδες. Αυτοί που αναδείχθηκαν κατά την παρουσία του στους «δράκους» είναι ο Μπρούνο Άλβες, τον οποίο εκείνος καθιέρωσε, αλλά και ο Ραούλ Μεϊρέλες που από το καλοκαίρι αγωνίζεται στη Λίβερπουλ.

Γελάει μια φορά τον… χρόνο

Σπάνια είναι τα στιγμιότυπα, είτε φωτογραφικά είτε τηλεοπτικά, που απαθανατίζουν τον Ζεσουάλντο Φερέιρα να χαμογελάει. Ο Πορτογάλος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και προκαλεί τον σεβασμό σε παίκτες, Τύπο και οποιονδήποτε βρεθεί απέναντί του. Όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν καλά πως γελάει μία φορά το χρόνο και αυτός είναι στο τέλος της χρονιάς, όταν έχει επιτύχει και σηκώνει τις κούπες.

Πηγή: gazzetta,gr