Ο Άρης προηγήθηκε αλλά το αυτογκόλ του Ροζ τον καταδίκασε σε ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης και σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει έρθει ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό νωρίτερα, οι κίτρινοι ήξεραν ότι με νίκη θα πήγαιναν στο +2. Το κίνητρο ήταν μεγάλο επομένως, αν και η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν φαινόταν στην απόδοσή τους, υπό την έννοια πως δεν… έπνιγαν τον αντίπαλο. Γεγονός, στο οποίο έπαιζε ρόλο και το ότι ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού δεν ήταν και τόσο μεγάλος, αφού υπήρχαν συχνά διακοπές για φάουλ και τραυματισμούς.

Σαν κι αυτόν του Σουάρεθ δηλαδή, ο οποίος αποχώρησε στο 39′ και αντικαταστάθηκε από τον Πασαλίδη, στην πρώτη -αναγκαστική- αλλαγή του Αστέρα. Η ομάδα της Τρίπολης θα μπορούσε να προηγηθεί στο 55′ με τον Ριέρα που βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα αλλά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα και η ευκαιρία χάθηκε.

Η… τιμωρία γι’ αυτό ήρθε στο 74′, όταν ο Γκάμα με κάθετη πάσα βρήκε τον Μαντσίνι και αυτός με σουτ εντός περιοχής έκανε το 0-1. Ο Άρης είχε, πλέον, το προβάδισμα και έπρεπε απλά να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση για να πάρει τη νίκη, αλλά στο 81′ ο Ροζ με αυτογκόλ, στην προσπάθειά του να διώξει μετά το γύρισμα του Κώτσιρα, έγραψε το 1-1, το οποίο έμεινε ως το τέλος.

Έτσι, οι κίτρινοι παραμένουν ισόβαθμοι με τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ (39′ Πασαλίδης), Χριστόπουλος, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (60′ Ιγκλέσιας), Σίτο (61′ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (90′ Ρεγκίς), Ριέρα (61′ Γκόμες), Μπαράλες.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Ματίγια (63′ Τζέγκο), Σάσα, Γκάμα (89′ Μπερτόλιο), Μαντσίνι, Γκαρσία (63′ Σίλβα), Μάνος.