Την «περιπέτεια» μέσω της οποίας θα κάνει το τελευταίο βήμα της επιστροφής της έμαθε η ΑΕΚ.

Η κλήρωση της Football League που έγινε την Τρίτη έφερε πρώτο αντίπαλο της «Ένωσης» τον Παναιγιάλειο, σ’ ένα παιχνίδι που θα γίνει μέσα στο Σ/Κ 27-28 Σεπτεμβρίου.

Μετά την πρεμιέρα, οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχθούν τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ το συγκεκριμένο ματς θα είναι το μοναδικό που θα δώσουν στο ΟΑΚΑ μέχρι την 6η αγωνιστική, καθώς θ’ ακολουθήσουν τρία εκτός έδρας παιχνίδια (Χανιά, Αχαρναϊκός, Παναχαϊκή) κι ένα ρεπό.

Όσο για την ΑΕΛ, θα ξεκινήσει με αντίπαλο την Καλαμαριά, ενώ εκτός έδρας -και πιο συγκεκριμένα στην Κατερίνη με τον Πιερικό- θ’ αρχίσει τη δική του προσπάθεια για άνοδο και ο Ηρακλής.

Αναλυτικά η πρεμιέρα

Νότιος όμιλος

Ηρακλής Ψαχνών-Καλλιθέα
Άλιμος-Πανηλειακός
Επισκοπή-Αχαρναϊκός
Παναιγιάλειος-ΑΕΚ
Ερμιονίδα-Χανιά
Απόλλων Σμύρνης-Φωστήρας

Ρεπό: Παναχαϊκή

Βόρειος όμιλος

Λαμία-Αγροτικός Αστέρας
ΑΕΛ-Καλαμαριά
Εθνικός Γαζώρου-Αιγινιακός
Πιερικός-Ηρακλής
Αναγέννηση Καρδίτσας-Τύρναβος
Ολυμπιακός Βόλου-Ζάκυνθος

Ρεπό: Φωκικός

*Υπενθυμίζεται ότι η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου. Μια εβδομάδα μετά -την Κυριακή 5 Απριλίου- θα ξεκινήσουν τα πλέι-οφ, τα οποία είναι προγραμματισμένο να τελειώσουν την Κυριακή, 7 Ιουνίου.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία (που θ’ αναδείξει τις ομάδες που θ’ ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα) θα συμμετέχουν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου. Αυτές οι έξι ομάδες θα δώσουν ένα μίνι-πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα οι συντελεστές που θα καθορίσουν με πόσους βαθμούς θα μπουν εκεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δυο πρώτοι θα πάρουν στο τέλος την άνοδο.

Όσο για τους 12 που θα πέσουν συνολικά, αυτοί θα προκύψουν από τους τρεις τελευταίους κάθε ομίλου (που θα υποβιβαστούν απευθείας) και από τα πλέι-άουτ στα οποία θα συμμετέχουν οι 12 ομάδες που πήραν τις θέσεις 5-10 σε κάθε όμιλο.

Πηγή: Sport-fm.gr