Με δύο αναμετρήσεις, ολοκληρώνονται απόψε οι πρώτοι προημιτελικοί του Champions League. Τα δύο χθεσινά παιχνίδια άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για τις ρεβάνς, ενώ αρκετοί (πλην όσων υποστηρίζουν τις ομάδες) θα ήθελαν να συμβεί το ίδιο και απόψε. Χωρίς αμφιβολία, το ζευγάρι που ξεχωρίζει είναι αυτό της Μπάγερν Μονάχου με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ την ίδια ώρα θα διεξάγεται και το Πόρτο – Τσέλσι.

Ξεκινώντας από το ματς της Βαυαρίας (22:00, Cosmote Sport 1), οι δύο φιναλίστ του περσινού τελικού, που έληξε με νίκη 1-0 του γερμανικού συλλόγου, αναμετρώνται με υψηλό κίνητρο, αλλά και απώλεις. Η Μπάγερν δεν θα έχει στη διάθεσή της τον τραυματία Λεβαντόφσκι, ο οποίος εδώ και περίπου 15 μήνες σκοράρει κατά ρυπάς. Ωστόσο, τραυματίσθηκε στο γόνατο με την εθνική Πολωνίας και θα λείψει για ακόμη τρεις εβδομάδες.

Οι Βαυαροί του Χάνσι Φλικ προέρχονται από εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι κορυφής στην Bundesliga με τη Λειψία (0-1), σε αντίθεση με τους πρωταθλητές Γαλλίας, οι οποίοι απογοήτευσαν και σε ανάλογης σημασίας αγώνα ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ από την Λιλ, που προσπέρασε τους πρωτευουσιάνους και βρίσκεται στην κορυφή της Ligue 1.

Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την απουσία του Λεβαντόφσκι και κυρίως με τους Μπαπέ και Νεϊμάρ, θα επιδιώξουν να σκοράρουν στο Μόναχο και να πάρουν ένα σκορ που θα τους καταστήσει φαβορί ενόψει του αγώνα ρεβάνς. Ωστόσο, και οι Παριζιάνοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Ντανίλο, Φλορέντσι και Βεράτι.

Την ίδια ώρα (22:00, Cosmote Sport 2), η Πόρτο θα αντιμετωπίσει στη Σεβίλλη την Τσέλσι, δύο ομάδες που βασίζουν το παιχνίδι τους στην αμυντική λειτουργία, ενώ προέρχονται από αρνητικές εμφανίσεις. Οι «δράκοι» νίκησαν στο τελευταίο λεπτό τη Σάντα Κλάρα με 2-1, ενώ οι Λονδρέζοι γνώρισαν εντός έδρας ήττα-σοκ από την Γουέστ Μπρομ με 5-2. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα επί των ημερών του Τόμας Τούχελ στους «μπλε» και μένει να διαπιστωθεί κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές του θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το αποτέλεσμα αυτό.

Μία, αλλά σημαντική απουσία θα έχουν οι Λονδρέζοι, καθώς εκτός θα είναι ο Καντέ, ενώ αμφίβολος είναι ο Πούλισιτς. Η Πόρτο, που δύσκολα θα μπει ξανά στη μάχη του πρωταθλήματος, στρέφει το βλέμμα στο Champions League, ωστόσο ο «ήρωας» του Τορίνο, Σέρζιο Ολιβέιρα, είναι τιμωρημένος, όπως και ένας ακόμη που είχε καταλυτική συμβολή στην πρόκριση, ο Ταρέμι. Θετικός στον κορονοϊο και σε καραντίνα είναι ο αναπληρωματικός γκολκίπερ, Ντιέγκο Κόστα.

Αναλυτικά οι πρώτοι προημιτελικοί:

Τρίτη 6 Απριλίου

  • 22:00, Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1
  • 22:00, Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ 2-1

Τρίτη 7 Απριλίου

  • 22:00, Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν
  • 22:00, Πόρτο – Τσέλσι