Την περασμένη σεζόν άφησε με το στόμα ανοιχτό όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο και τη Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα με την όρεξη, καθώς κατάφερε να κερδίσει με το σπαθί της το ισπανικό πρωτάθλημα.

Πολλοί έσπευσαν να προβλέψουν τη… διάλυσή της το καλοκαίρι, αφού πολλοί παίκτες πωλήθηκαν. Όμως η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν πούλησε μόνο, αλλά ΚΑΙ αγόρασε και μάλιστα ακριβά αυτό το καλοκαίρι για την ενίσχυσή της.

Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν δαπανήσει (κι ενώ οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στο τέλος Αυγούστου) 91,5 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία τους, καθώς «συνέτριψε» τα 74,7 εκατ. πριν τη σεζόν 2007/08 για μεταγραφές παικτών όπως οι Φορλάν, Σιμάο, Ραούλ Γκαρθία και Ρέγες, αλλά και τα 67 εκατ. πριν την περίοδο 2011/12 για Φαλκάο, Αρντά και Γκάμπι.

Παρότι, λοιπόν, η Ατλέτικο εισέπραξε περίπου 70 εκατ. ευρώ από τις παραχωρήσεις των Ντιέγκο Κόστα, Φιλίπε Λουίς, Αντριάν, Γκιβαλογκί και Μανκίγιο, οι δευτεραθλητές Ευρώπης εκταμίευσαν 30 εκατ. ευρώ για τον Γκρισμάν, 22 για τον Μάντζουκιτς, 16 για τον Ομπλάκ, 10,5 για τον Ραούλ Χιμένεθ, 10 για τον Σικέιρα, 3 για τον Μογιά, ενώ το ποσό θα πλησιάσει τα 100 εκατ. αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Άνχελ Κορέα έναντι 7,5 εκατ.

Πηγή: Sport-fm.gr