Με δύο ακόμη παιχνίδια, τα οποία δεν αναμένεται να έχουν το σασπένς των χθεσινών, συνεχίζεται σήμερα η φάση των «16» του Champions League. Ο λόγος για τα Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ – Λειψία, τα οποία φαίνεται να έχουν κριθεί ήδη από τα πρώτα ματς, με τις ρεβάνς να μοιάζουν… τυπική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, στο Παρίσι, η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη δουλειά που έκανε στη Βαρκελώνη (22:00, CosmoteSport 2). Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο είχε επικρατήσει με 4-1 στη Βαρκελώνη, ωστόσο κανείς στην «πόλη του φωτός» δεν ξεχνά το στραπάτσο του 2017.

Η Παρί είναι σε καλή κατάσταση, έχοντας στο Σαμπιονά φτάσει στο -2 από την κορυφή. Την ίδια στιγμή, η Μπάρτσα του Ρόναλντ Κούμαν δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Έχει δύο σερί νίκες επί της Σεβίλλης, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και άλλη μια επικράτηση στην Παμπλόνα επί της Οσασούνα. Το κλίμα στις τάξεις των «μπλαουγκράνα» έχει αναπτερώσει και η πρόσφατη εκλογική διαδικασία στον σύλλογο, όσο περίεργο κι αν μοιάζει αυτό.

Την ίδια ώρα, στο Λίβερπουλ, η τοπική ομάδα… φιλοξενεί τη Λειψία (22:00, CosmoteSport 1) στη Βουδαπέστη, έχοντας ως «προίκα» το 0-2 του πρώτου αγώνα, στο ίδιο γήπεδο.

Η πίεση στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι μεγάλη και η διαφαινόμενη πρόκριση θα βοηθήσει στην αλλαγή του κλίματος, μετά τα απανωτά κακά αποτελέσματα στην Αγγλία. Ο Γερμανός τεχνικός χθες διέψευσε τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για τον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι το μυαλό του είναι μόνο στους «ρεντς».

Το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, από την πλευρά του, μπορεί να έχει ένα δύσκολο σκορ… στην πλάτη του, αλλά η ψυχολογία είναι σε αρκετά καλά επίπεδα, καθώς τα πηγαίνει εξαιρετικά στην Μπουντεσλίγκα και είναι μόλις στο -2 από την κορυφή (στην οποία βρίσκεται η Μπάγερν). Στα υπέρ της είναι και η περσινή εξαιρετική πορεία, που αποτελεί οδηγό και για φέτος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διήμερου:

Τρίτη 9 Μαρτίου (22:00)

  • Γιουβέντους – Πόρτο 2-1 (3-2 στην παράταση)
  • Ντόρτμουντ – Σεβίλη 2-2

Τετάρτη 10 Μαρτίου (22:00)

  • Λίβερπουλ – Λειψία
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα