Την πρόταση της ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του απέρριψε χθες (25/01) ο Μάρκο Λιβάγια. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, όλα δείχνουν πως ο Κροάτης επιθετικός πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-2).

Το θέμα είναι τι θα γίνει πλέον με τον 27χρονο επιθετικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ώρα των Σπορ», πιθανότατα σήμερα ο Μανόλο Χιμένεθ θα ενημερωθεί να αφήσει εκτός πλάνων τον παίκτη, μέχρι αυτός να αποχωρήσει από τον σύλλογο, για να συνεχίσει… σε άλλες πολιτείες την καριέρα του.

Οι «κιτρινόμαυροι», όπως έχουν πράξει και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, δεν πρόκειται να στηριχθούν σε έναν παίκτη που απλώς θα μετρά μέρες για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν και για τον ίδιο να φέρει κάποια πρόταση (έστω και μικρή), προκειμένου να μην μείνει… στον πάγο για περίπου πέντε μήνες.

Άλλωστε, δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει την Ένωση να προχωρήσει με πιο ορθολογικό πλάνο, δεδομένου ότι στην αριστερή πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής (εκεί που συνήθως έπαιζε ο Λιβάγια) υπάρχουν παίκτες όπως ο Τάνκοβιτς, ο Μαχαίρας και ο Αλμπάνης, οι οποίοι «θυσιάζονταν» για να παίζει ο Κροάτης.

Από εκεί και πέρα, από σήμερα θα περάσει σε πρώτο πλάνο η υπόθεση του Νέλσον Ολιβέιρα. Στις πρώτες επαφές με τον Πορτογάλο υπήρχε διαφορά, αφού οι «πάγιες» αποδοχές που του προσφέρθηκαν ήταν 700.000 ευρώ, αλλά με κάποια υψηλά μπόνους.

Ο Πορτογάλος φορ περίμενε κάτι καλύτερο, έστω κι αν γνωρίζει καλά πως με τις εμφανίσεις του είναι αδύνατο να βρει τα 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως που εισέπραττε μέχρι τώρα. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ομάδα η οποία έχει προσεγγίσει τον ποδοσφαιριστή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν μόνοι τους.