Ο δικέφαλος του βορρά έκανε σήμερα ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση του, αλλά με υπαρκτό το ενδεχόμενο ισοβαθμίας με μία ή και δυο ομάδες.

Σενάριο 1: Δυο νίκες του ΠΑΟΚ στα επόμενα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ περνάει πρώτος με 13 βαθμούς ότι και να κάνουν οι αντίπαλοι του. Το ιδανικό σενάριο.

Σενάριο 2: Νίκη με τη Μπρίζ, ισοπαλία με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο ΠΑΟΚ έχει 11 βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων. Σε περίπτωση δυο νικών της Βιγιαρεάλ μένει δεύτερος καθώς οι Ισπανοί θα έχουν 12 βαθμούς, ενώ η Ντινάμο μένει εκτός συνέχειας με 8 βαθμούς.

Σενάριο 3: Δυο ισοπαλίες. Ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη περίπτωση μπαίνει σε περιπέτειες καθώς θα μείνει στους 9 βαθμούς. Με δυο νίκες της Βιγιαρεάλ μένει δεύτερος και περνάνε πρώτοι οι Ισπανοί με 12 βαθμούς. Σε ισόπαλο αποτέλεσμα στο παιχνίδι Βιγιαρεάλ – Ντινάμο ο ΠΑΟΚ περνάει στην ισοβαθμία με την Ντινάμο λόγο των κριτηρίων που έχει θέσει η ΟΥΕΦΑ. Σε περίπτωση νίκης της Ντινάμο στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ έρχεται ισόβαθμος με την Βιγιαρεάλ και εκεί θα παίξει ρόλο η συνολική διαφορά τερμάτων των δυο ομάδων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου που αυτή τη στιγμή βρίσκει τον ΠΑΟΚ στο +1 γκολ και την Βιγιαρεάλ στο -1.

Σενάριο 4: Νίκη με Μπρυζ, ήττα από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ισοβαθμία με την Ντινάμο σε περίπτωση που έχει ηττηθεί στην Ισπανία. Αν ηττηθεί με 1-0 παίζουν ρόλο τα συνολικά αποτελέσματα. Αν ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά, έχοντας πετύχει ένα γκολ περνάει ο δικέφαλος ενώ σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα μένει εκτός. Σε περίπτωση νίκης της Ντινάμο με τη Βιγιαρεάλ το παιχνίδι έχει χαρακτήρα ξεκαθαρίσματος της πρώτης θέσης καθώς μένει εκτός η Βιγιαρεάλ.

Σενάριο 5: Δύο ήττες του ΠΑΟΚ. Το εφιαλτικό σενάριο που βρίσκει τον Δικέφαλο εκτός Ευρώπης αλλά και το λιγότερο πιθανό.

Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια. Βέβαια υπάρχουν και άλλα σενάρια που εμπλέκουν και την Μπρυζ αλλά αυτή τη στιγμή οι Βέλγοι δείχνουν να έχουν δεχθεί τη μοίρα τους.

Αναλυτικότερα τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

1. Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

3. Εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

4. Συνολική διαφορά τερμάτων, σε όλα τα ματς του ομίλου.

5. Καλύτερη επίθεση.

6. Βαθμολογία της ομάδας και της χώρας της την τελευταία πενταετία.
πηγή: gazzetta