Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να μπαίνει σε μία σχετική αγωνιστική «ισορροπία» μετά την κάκιστη εκκίνησή του στη σεζόν, ωστόσο, την ίδια ώρα έχει να διευθετήσει κι ορισμένα βασικά ζητήματα που αφορούν το ρόστερ του. Και δη τις επεκτάσεις συμβολαίων των παικτών που μένουν ελεύθεροι το προσεχές καλοκαίρι (30 Ιουνίου 2021) και θέλει να τους διατηρήσει στο δυναμικό του.

Διερευνητικές συζητήσεις είχαν γίνει σχεδόν με όλους στην αρχή της χρονιάς, ωστόσο, οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στο ποδοσφαιρικό τμήμα (απόλυση Ρόκα, Πογιάτος και τεχνικού τιμ), πήγαν πίσω τις εξελίξεις.

Από την Πέμπτη (5/11) ο φάκελος «ανανεώσεις» άνοιξε και πάλι. Με εντολή της διοίκησης, αμέσως μετά τη σημερινή προπόνηση έγινε μία πρώτη κουβέντα υψηλόβαθμου στελέχους με τον 19χρονο γκολκίπερ Νίκο Χριστογεώργο και τον 19χρονο αριστερό μπακ Βασίλη Ζαγαρίτη, κατά την οποία οι δύο νεαροί παίκτες ενημερώθηκαν για την πρόθεση της ιδιοκτησίας να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τον Παναθηναϊκό έως το 2024 και να «δέσουν» το μέλλον τους με το «τριφύλλι».

Τους ζητήθηκε δε, να είναι… σταντ-μπάι για τις επίσημες συζητήσεις, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διακοπής των πρωταθλημάτων, αμέσως μετά το ματς με τον Ατρόμητο.

Εκτός από τους Ζαγαρίτη, Χριστογεώργο, θα γίνουν αντίστοιχες συζητήσεις -λίαν συντόμως- και με τον έτερο νεαρό γκολκίπερ του «τριφυλλιού» Βασίλη Ξενόπουλο, αλλά και με τον 19χρονο στόπερ, Δημήτρη Καραγιάννη.

Σε εκκρεμότητα είναι επίσης και το τελικό ραντεβού με την πλευρά του Μπαρτ Σένκεφελντ, με τον οποίο οι συζητήσεις αν και είχαν φτάσει σε πολύ προχωρημένο επίπεδο για νέο συμβόλαιο έως το 2023, «πάγωσαν» λόγω των (νέων) υπερβολικών αξιώσεων του ατζέντη του, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει ανάλογη κουβέντα και με τον Αργύρη Καμπετσή, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι.