Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περιμένει να υπάρχει συνέχεια στην αντίδραση των παικτών του μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ και απέναντι στη Μάλαγα, εξηγώντας, «είμαστε ομάδα και παίζουμε για τη φανέλα».

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε την τοποθέτησή του για το παιχνίδι με τη Ρεάλ λέγοντας πως «παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι στην αρχή της σεζόν.

Είναι πιο σημαντικό ματς σε σχέση με τη Ρεάλ. Δεν είναι τόσο σημαντικό γιατί είχαμε χάσει το τελευταίο ματς με την Μπάμπεργκ. Είναι σημαντικό επειδή βγήκαν όλες οι αδυναμίες μας μαζί. Δεν περίμενα να χάσουμε, αλλά ήταν έκπληξη. Περιμέναμε να έχουμε σετ παιχνίδι εκτός έδρας.

Ήταν πολύ κακό το ματς με τον Άρη. Δεν θέλω να πούμε πάλι για την απεργία. Προσπαθήσαμε μαζί με τους παίκτες να αντιδράσουμε. Παίζουμε για τη φανέλα. Θέλουμε να είμαστε ομάδα. Η ομάδα αντέδρασε με την ΑΕΚ. Ο ίδιος ο προπονητής της ΑΕΚ είπε ότι ο Ολυμπιακός σεβάστηκε περισσότερο εμάς. Ήταν θετική αντίδραση. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουμε τη Μάλαγα. Ο Αΐτο είναι πιο επιθετικός από όλους τους Ισπανούς προπονητές. Τρέχει και παίζει πιεστική άμυνα. Μπορούμε να περιμένουμε και κάποια πράγματα, που δεν περιμένουμε επειδή είναι αρχή της σεζόν.

Η Μάλαγα έχει ρόστερ που έχει μέλλον και εμπειρία. Ο ΜακΙντάιρ, είχε ενδιαφερθεί πέρσι για αυτόν ο Ολυμπιακός. Ο Ροντρίγκεζ και Χιμένεθ είναι πολύ καλοί. Ο Πρίντεζης και ο Ρούμπιο είναι έτοιμοι και καλοί ριμπάουντερ. Οι Φρίλαντ και Άρτσιμπαλντ παίζουν χρόνια στην Ισπανία. Ο Φρέιρα ήταν επίσης πολύ καλός με τη Ρεάλ Μαδρίτης με τον Λίμα και τον Μπαρέρα.

Ήταν δύσκολο χθες που παίξαμε χωρίς τον κόσμο. Όπως είχαμε τη βοήθεια του κόσμου με τη Ρεάλ, τη θέλουμε και τη χρειαζόμαστε και τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει τον καλύτερο κόσμο. Και εμείς έχουμε προβλήματα.

Βγάλαμε πολύ δύσκολα το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν στη δωδεκάδα μόνο για να έχουμε συμπληρωμένη δωδεκάδα. Ο Έρτσεγκ δεν θα είναι έτοιμος, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης θα είναι μάλλον έτοιμος στο ματς,. Ο Νίλσεν έχει πρόβλημα στη μέση και θα το εξετάσει».

Σχετικά με την προσπάθειά του να επιβάλει νέο στιλ παιχνιδιού τη στιγμή που ο βαθμός ανταγωνιστικότητας στην Α1 είναι πολύ μικρός, σχολίασε πως «είναι δύσκολο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχουμε προβλήματα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Έχουμε δύσκολες στιγμές για τη χώρα. Θέλουμε να έχουμε ρυθμό και να δώσουμε ευκαιρία σε νέους παίκτες.

Δεν μπορείς να πεις ποτέ ότι έχουμε εύκολο αγώνα μπροστά μας. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε είναι καλό. Τόσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Η ΑΕΚ ήταν από τις πιο δυνατές ομάδες, αλλά τώρα; Δεν μπορούμε να παίξουμε διαφορετικά εμείς,. Ζητάω πάντα από τους παίκτες να είναι επαγγελματίες».

Σε ερώτηση για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να τρέξει απέναντι σε δύσκολες ομάδες στην Ευρώπη σχολίασε πως «ο Ολυμπιακός ήταν η αργότερη ομάδα για διαφορετικούς λόγους. Αντέδρασε με την ΑΕΚ, αλλά οι παίκτες δεν ήταν ίδιοι στη Γερμανία.

Πρέπει να παίζουμε άμυνα για να μπορούμε να τρέξουμε. Μίλησα πολύ με τους παίκτες. Πανικοβληθήκαμε και είχαμε 1/14 τρίποντα βιαστικά. Υπήρχε χρόνος για να αντιδράσουμε, όπως μια καλή, έμπειρη ομάδα.

Στη φιλοσοφία του μπάσκετ το πιο σημαντικό είναι όταν το παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες, να ξέρεις να διαβάζεις καλά το παιχνίδι και να βάζεις το σημαντικότερο πόντο στο παιχνίδι. Έχουμε από τους καλύτερους δημιουργούς στην Ευρώπη. Μπορούν να το δείξουν όταν τρέχουμε ή όταν παίζουμε στο σετ παιχνίδι».

Για τις άδειες εξέδρες του ΣΕΦ στο ελληνικό πρωτάθλημα ότι «όπως παίξαμε χθες κάναμε μια καλή προπόνηση. Πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα να παίζει με τον κόσμο και για τον κόσμο».

Για τα όπλα της Μάλαγα είπε: «δεν φοβάμαι κάτι. Ας πούμε έχουν 11 επιθετικά ριμπάουντ. Ο ΜακΙντάιρ είναι επικίνδυνος. Ο Ροντρίγκεζ είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας. Έχουν δέκα παίκτες που συμμετέχουν στους πόντους. Παίζουν ομαδικό μπάσκετ και δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν μια μεγάλη νίκη».

Για την αστοχία του Ολυμπιακού έξω από τη γραμμή του τριπόντου τόνισε πως «θα κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προσπάθειες. Πρέπει να βελτιώσουμε τα ποσοστά. Άλλη φιλοσοφία έχει η ΑΕΚ. Προσπάθησε να παίξει κλειστά, όταν έχασε το ματς. Εμείς σουτάραμε 1/7 τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το θέμα είναι τι ευστοχία έχεις.

Αυτοί που αστόχησαν περισσότερο χθες στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν οι Κατσίβελης, Παπανικολάου, Πελεκάνος (ήταν καλός). Είχαν άγχος. Ήθελα να ελέγξουμε το παιχνίδι και να μη χάσουμε κανένα δεκάλεπτο από την ΑΕΚ. Χάσαμε το τελευταίο με 13-17 και αυτό δεν έπρεπε να συμβεί».

Σχετικά με τον Τζαμόν Λούκας και την επιθετική του αφλογιστία τόνισε πως «το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν κάποιο διαφορετικό ρόλο. Στο Μπάμπεργκ δεν έκανε ούτε ένα σουτ και αυτό δεν είναι λογικό. Η ομάδα θέλει χρόνο. Μπορεί να βοηθήσει και στη δημιουργία. Έχει καλή αντίδραση και μπορεί να διαβάσει το ματς».

Για τους Παπανικολάου και Κέσελ δήλωσε πως «θέλει χρόνο η ομάδα. Θέλουμε πίστωση χρόνου. Θα δουλέψουμε καλά και τα αποτελέσματα θα βγουν».

Τέλος, σε ερώτηση για τον κόσμο του Ολυμπιακού είπε ότι «δεν μπορούμε χωρίς τον κόσμο. Η ομάδα θέλει να βοήθεια. Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα τους χρειαζόμαστε».

Πηγή: gazzetta.gr