Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί για το Καζάν και ήδη ο Νίκος Νιόπλιας σκέφτεται την ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στη Ρούμπιν. Ο Καντέ στο αεροδρόμιο τόνισε πως είναι η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού το ματς στο Καζάν.

Ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού κατά την αναχώρηση της ομάδας για τη Ρωσία, μίλησε για τελευταία ευκαιρία: «Αυτό το ματς αποτελεί την τελευταία μας ευκαιρία στο θεσμό. Η νίκη επί του Ολυμπιακού μας δίνει αυτοπεποίθηση, είναι ότι καλύτερο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ώστε να πάμε στο Καζάν για το θετικό αποτέλεσμα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διαφορετική διοργάνωση και αυτό το ματς αποτελεί την τελευταία μας ευκαιρία στον θεσμό. Πρέπει κόντρα στην Ρούμπιν να τα δώσουμε όλα και να νικήσουμε οπωσδήποτε, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Μετά ακολουθεί το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στην Αθήνα, που θα κυνηγήσουμε το θετικό αποτέλεσμα και να πάμε μετά στην Κοπεγχάγη να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

«Να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι»

«Παίζουμε ένα παιχνίδι που πρέπει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι για τη νίκη διότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ελπίζω πως μέχρι το τέλος της σεζόν θα κρατήσουμε το πνεύμα που είχαμε με τον Ολυμπιακό και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο κεντρικός αμυντικός του τριφυλλιού μίλησε και για τις καιρικές συνθήκες στη Ρωσία: «Είναι αλήθεια πως δεν έχουμε μάθει να παίζουμε σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι γι αυτό και θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Το σημαντικό θα είναι να πάρουμε την νίκη».

Σκέφτεται το 4-5-1 ο Νιόπλιας

Ο Κοζανίτης τεχνικός φαίνεται να έχει κατασταλάξει στο σύστημα του Παναθηναϊκού στο Καζάν, αλλά όχι στα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν. Ο Νιόπλιας έχει σκεφτεί ο Παναθηναϊκός να παίξει στη Ρωσία με τρεις κεντρικούς αμυντικούς με τα φαβορί να είναι οι Μπουμσόνγκ – Καντέ, ενώ παίζεται μια θέση ανάμεσα σε Βύντρα και Κατσουράνη.
Ο Μαρίνος αναμένεται στα δεξιά, αν ο Βύντρα γίνει στόπερ και ο Σπυρόπουλος θα είναι σίγουρα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάο παίρνει ξανά φανέλα βασικού. Ο Μοζαμβικανός αμυντικός μέσος θα αναχωρήσει για την πατρίδα του μετά το ματς, λόγω του θανάτου του αδερφού του. Δίπλα στον Αφρικανό θα είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Σίγουρα στους βασικούς θα είναι ο Χριστοδουλόπουλος ενώ οι υποψήφιοι για τις άλλες δύο θέσεις είναι οι Καραγκούνης, Γκαρσία, Πλεσί και ένας εκ των Κατσουράνη, Μαρίνου. Για τερματοφύλακα και κορυφή της επίθεσης οι θέσεις είναι καπαρωμένες.
Την αποστολή του Παναθηναϊκού για τη Ρωσία αποτελούν οι: Τζόρβας, Καρνέζης, Φερνάντες, Σαριέγκι, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Μαρίνος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Πλεσί, Λουίς Γκαρσία, Γκοβού, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Σισέ και Μαυρίας.

Πηγή: gazzetta.gr