Εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα, πάντα το ελληνικό μπάσκετ επιφυλάσσει και… κάτι ακόμα! Αν και έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για το νέο πρωτάθλημα της Basket League, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο (10-11/10) αναμένεται την Παρασκευή (02/10) να πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση με την συμμετοχή 12 ομάδων και όχι 13.

Ο Πανιώνιος ανακοίνωσε στο διαδικτυακό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ με θέμα την κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων ότι αποσύρεται οριστικά από το πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει ότι οι 13 ομάδες έγιναν 12 και ότι θα πρέπει να γίνει εκ νέου κλήρωση ενόψει της  νέας αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να επηρεαστούν και τα πλέι οφ, αφού θεωρείται πολύ πιθανόν να υπάρξει ανακοίνωση για αλλαγή του format στην postseason.

Από την άλλη, από τη στιγμή που οι «κυανέρυθροι» ανακοίνωσαν την οριστική τους απόσυρση από το νέο πρωτάθλημα, αυτομάτως έβγαλαν τον ΕΣΑΚΕ από το πρόβλημα που… πήγε να δημιουργηθεί βάσει των όσων είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είχε πετάξει το… μπαλάκι στην ΕΕΑ για τη μη συμμετοχή της ομάδας στην Basket League.

Πηγή: gazzetta.gr