Το 1998 η Αργεντινή πήγε στο Μουντιάλ της Γαλλίας με… στρατιωτικό νόμο, αλλά ένας αρνήθηκε να τον υπακούσει. Ο Φερνάντο Ρεδόντο.

Η αλμπισελέστε μάθαινε να ζει χωρίς τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που είχε βάλει τέλος στην καριέρα του και προετοιμάστηκε για το Μουντιάλ με υψηλές φιλοδοξίες. Μιλάμε για μια ομάδα, άλλωστε, που ήταν γεμάτοι με παίκτες μεγάλης αξίας και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας είχε δώσει τον ρόλο του καθοδηγητή, δηλαδή του προπονητή, στον Ντανιέλ Πασαρέλα.

Αυτός, όμως, εξέπληξε. Όχι με τις ποδοσφαιρικές τακτικές του, αλλά με την αυστηρή πειθαρχία του, ενημερώνοντας τους ποδοσφαιριστές ότι θα πρέπει να κόψουν κοντά τα μαλλιά τους αν θέλουν να είναι στην αποστολή για το Μουντιάλ. Αργεντινή και κοντό μαλλί βέβαια, όταν μιλάμε για μπάλα, είναι -ή τουλάχιστον ήταν μέχρι και πριν κάποια χρόνια- έννοιες αντίθετες, αλλά ο Πασαρέλα είχε πάρει την απόφαση του και δεν την άλλαζε.

Αυτός που θα άλλαζε τη δική του, τελικά, ήταν ο Ρεδόντο. Ο αρχοντικός χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορούσε να δεχθεί αυτή τη μη ποδοσφαιρική απαίτηση του Πασαρέλα και έτσι αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός Μουντιάλ, ανακοινώνοντας ότι δε θέλει να είναι στην αποστολή της ομάδας. Και αμέσως μετά, για… σπάσιμο στον προπονητή, έκοψε κοντά τα μαλλιά του.