Το μέλλον του Λιονέλ Μέσι και το εάν θα φύγει ή όχι από την Μπαρτσελόνα, με την οποία έχει συνδέσει όλη την επαγγελματική του καριέρα, αποτελεί το βασικό ζήτημα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και βασικό ζήτημα συζήτησης μεταξύ σχεδόν όλων των φίλων του αθλήματος.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τους «μπλαουγκράνα», ενοχλημένος από τη συμπεριφορά των παραγόντων της ομάδας, ιδίως του προέδρου, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει να αποτελεί το φαβορί για την απόκτησή του, σε περίπτωση που τελικά αποχωρήσει από τους Καταλανούς, δεδομένου ότι εκεί είναι προπονητής ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει με δημοσίευμά της η Mundo Deportivo, ίσως είναι και ο άνθρωπος που θα κάνει τον «Λίο» να παραμείνει στη Βαρκελώνη.

Το ρεπορτάζ της καταλανικής εφημερίδας αναφέρει πως στη συζήτηση που είχε ο Γκουαρδιόλα με τον Μέσι, του διεμήνυσε πως είναι προτιμότερο να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα και να κλείσει εκεί την καριέρα του, παρά να ψάξει την οποιαδήποτε εναλλακτική για το μέλλον του -συμπεριλαμβανομένης και της Σίτι.

Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι πως οι «πολίτες» μπορούν να αποκτήσουν τον Μέσι μόνο ως ελεύθερο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν σοβαρό ζήτημα με το Financial Fair Play.

Υπενθυμίζεται ότι, ο αγγλικός σύλλογος απέφυγε τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό για πιθανές… ατασθαλίες στα οικονομικά του, αλλά τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000.000 ευρώ για το γεγονός πως δεν βοήθησε στις έρευνες των Αρχών.

Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για προσφορά συμβολαίου στον Αργεντινό άσο ύψους 750 εκατ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μένει να δούμε τι από όλα αυτά θα γίνει στο τέλος…