Με την πρόκριση της στους «4» του Champions League, αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Λειψία έγραψε ιστορία.

Η ιστορία της δεν είναι ρομαντική, υπό την έννοια πως δεν έχει μεγάλη ιστορία πίσω της. Αντιθέτως, δεν ήταν λίγοι αυτοί, αρχικά στη Γερμανία και στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη, που στράφηκαν εξαρχής απέναντι της επειδή ιδρύθηκε και στάθηκε στα πόδια της με τα λεφτά της Red Bull. Λες και είναι η μόνη ομάδα που χρειάστηκε μια μεγάλη εταιρεία ή έναν πλούσιο ιδιοκτήτη για να αρχίσει να «μεγαλώνει»… Και μεγαλώνει πολύ και γρήγορα.

Με τη νίκη της (2-1) επί της Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ της Πέμπτης, η Λειψία πήρε το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Και είτε την αποκλείσει είτε όχι, έχει ήδη γράψει ιστορία, αφού έγινε η… νεότερη ομάδα που φτάνει στους «4» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Λειψία, όσο τρελό κι αν ακούγεται, είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε μόλις το 2009, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο προπονητής της, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, είναι μόλις 33 ετών! Και όπως η ομάδα του, έτσι κι αυτός είναι ο νεότερος που φτάνει τόσο μακριά στο Champions League, ελπίζοντας να συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να πάρει και την πρόκριση για τον τελικό, ανεβάζοντας κι άλλο τις… μετοχές του!