Από… ντέρμπι άλλο τίποτε στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτή τη φορά, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο «Άνφιλντ», εκεί όπου η Λίβερπουλ υποδέχεται την Άρσεναλ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Οι «κόκκινοι» του Μπρένταν Ρότζερς, μετά τη γκέλα με τη Γουέστ Μπρομ, θέλουν πάση θυσία να επιστρέψουν στις νίκες, προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου, αφού σε άλλη περίπτωση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ. Από την άλλη, οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ, μετά την νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας και την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τσέλσι, επέστρεψαν στην κορυφή και εκεί θέλουν να παραμείνουν.

Η παράδοση των τελευταίων ετών είναι με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν έχουν χάσει στις έξι τελευταίες επισκέψεις τους στο «Άνφιλντ». Η Άρσεναλ μετράει τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ η τελευταία νίκη της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα χρονολογείται στις 31 Μαρτίου του 2007.

Η συγκεκριμένη αγωνιστική παρουσιάζει ξεχωριστό… ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο Κώστας Μήτρογλου αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Φούλαμ.

Ο διεθνής επιθετικός θα επισκεφθεί πιο γρήγορα από την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, το «Ολντ Τράφορντ» για την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κότατζερς» παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας 4 σερί ήττες και 13 στα τελευταία 17 παιχνίδια, αλλά ελπίζουν ότι με την έλευση του «Μητρο-γκολ» και τις άλλες προσθήκες που έγιναν, θα καταφέρουν προλάβουν το τρένο της παραμονής.

Από την άλλη, οι «κόκκινοι διάβολοι», που επίσης «αλλού πατούν κι αλλού βρίσκονται», θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, πόσω μάλλον το τελευταίο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Βέβαια, στο «Ολντ Τράφορντ», το οποίο κάποτε αποτελούσε φόβητρο, δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη, έχοντας ήδη 4 ήττες και 2 ισοπαλίες σε 12 παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, εύκολο θεωρητικά έργο έχουν Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες όταν θα παίξουν με Νιουκάστλ (εντός) και Νόριτς (εκτός) αντίστοιχα, θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι Λίβερπουλ-Άρσεναλ.

Είναι δεδομένο ότι θα… υποστηρίζουν τη Λίβερπουλ, ώστε με δικές τους νίκες να προσπεράσουν την Άρσεναλ και να στρογγυλοκαθίσουν στην κορυφή. Τέλος, στην ουρά, ξεχωρίζει η αναμέτρηση Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ, που είναι «ο θάνατος σου, η ζωή μου».

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 08/02 (17:00)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (14:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Τσέλσι-Νιούκαστλ
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ
Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι
Σαουθάμπτον-Στόουκ Σίτι
Σάντερλαντ-Χαλ Σίτι
Σουόνσι-Κάρντιφ (19:30)

Κυριακή 09/02
Τότεναμ-Έβερτον (15:30)
Μάντσεστερ Γιουν.-Φούλαμ (18:00)

Πηγή: sport-fm.gr