Μεγάλες διαστάσεις παίρνει στον χώρο του τένις -και όχι μόνο- η υπόθεση θετικών κρουσμάτων κορονοϊού που προέκυψαν σε αθλητές που έλαβαν μέρος στο Adria Tour, που διοργάνωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε Βελιγράδι και Ζαντάρ.

Το τουρνουά, για το οποίο υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας ακυρώθηκε ήδη, καθώς οι Μπόρνα Τσόριτς και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ βρέθηκαν αρχικά θετικοί στον ιό, ενώ στο «γκρουπ» μπήκε πλέον και ο Βίκτορ Τρόιτσκι. Στη συνέχεια ακολούθησε και ο… ιθύνων νους όλης αυτής της ιστορίας, ο Τζόκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε θετικός, όπως και η σύζυγός του.

Επίσης, θετικοί και οι Μάρκο Πανίκι (γυμναστής του Τζόκοβιτς), Κρίστιαν Γκρο και Άλγκις Χρίστοφ (προπονητής και φυσιοθεραπευτής του Ντιμιτρόφ).

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαι θετικός στην Covid-19. Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου τις τελευταίες ημέρες, παρακαλώ να κάνετε το τεστ. Λυπάμαι πολύ αν δημιούργησα πρόβλημα σε κάποιον. Νιώθω καλά και δεν έχω συμπτώματα. Να είστε όλοι καλά», έγραψε στα social media ο Κροάτης τενίστας.

Μεταξύ άλλων, στο τουρνουά έλαβαν μέρος και Αλεξάντερ Σβέρεφ και Ντομινίκ Τιμ, που όπως και ο Τζόκοβιτς, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία -προς το παρόν- ότι νόσησαν.

Πήγε για τεστ αφού πρώτα έφυγε από το Ζαντάρ

Τα δύο γεγονότα που δημιούργησαν τη μεγαλύτερη κατακραυγή του κόσμου, ήταν τα εξής: ο «Νόλε» έφυγε από το Ζαντάρ και γύρισε στο Βελιγράδι χωρίς να υποβληθεί σε τεστ. Ο Σέρβος σταρ δήλωσε πως δεν είχε συμπτώματα και επέστρεψε στην πατρίδα του για να εξεταστεί από δικούς του γιατρούς.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες κάποιοι τενίστες που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του Adria Tour, είχαν ξεσαλώσει σε κέντρα διασκέδασης, χωρίς να παίρνουν μέτρα προφύλαξης, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν πολλά σχόλια. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής (21/06), ξεσάλωσαν σε νυχτερινό μαγαζί οι Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ και Ντιμιτρόφ.

«Κράξιμο» από Μάρεϊ: Όλα έγιναν λάθος

Στα όσα συνέβησαν στα πλαίσια της συγκεκριμένης διοργάνωσης τοποθετήθηκε και ο Αντι Μάρεϊ. Ο Βρετανός, πρώην Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέφερε: «Όλα ήταν λάθος σε αυτό το τουρνουά. Η Σερβία και η Κροατία ήταν δυο χώρες που έδειχναν να περνούν πιο ήπια την πανδημία, αλλά τα πράγματα μπορούν να χειροτερέψουν. Πιστεύω πως μπορούμε όλοι μας να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό που έγινε στο Βελιγράδι».