Καθόλου ευχάριστα δεν ήταν για τον Σέρχιο Αγκουέρο τα νέα σχετικά με τον τραυματισμό που αποκόμισε κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού (22/06) ματς της Μάντσεστερ Σίτι με αντίπαλο την Μπέρνλι, για την Premier League. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν θα αγωνιστεί τουλάχιστον για τον επόμενο ένα μήνα, καθώς το πρόβλημα που έβγαλε στο αριστερό του γόνατο χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Ο «Κουν» κέρδισε πέναλτι στο τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο στη φάση αυτή έπαθε ζημιά, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Εξ αρχής ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε δείξει πως πρόκειται για κάτι σοβαρό, αφού ο ποδοσφαιριστής αισθανόταν έντονο πόνο.

Το πρόβλημα στον μηνίσκο χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, στην οποία θα υποβληθεί άμεσα, όπως ανέφερε και ο πατέρας του παίκτη, Λιονέλ ντελ Καστίγιο. Για τον λόγο αυτό ο Αγκουέρο θα μεταβεί στη Βαρκελώνη, προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση μέχρι την Πέμπτη (25/06).

Απομένουν πλέον οκτώ παιχνίδια για το φινάλε της Premier League και με τη Σίτι να μην κυνηγάει κάτι, δεν έχει να ανησυχεί για κάτι. Άλλωστε, εκτός γηπέδου υπάρχει μεγαλύτερη αγωνία, καθώς περιμένει την εκδίκαση της προσφυγής στο CAS για την ευρωπαϊκή της συμμετοχή τα επόμενα δυο χρόνια.

Το βασικό ζήτημα που προκύπτει με τον Αργεντινό επιθετικό, αφορά τη συνέχεια του Champions League από τον Αύγουστο, με την ομάδα του Μάντσεστερ να έχει μπροστά της τον επαναληπτικό των «16» με τη Ρεάλ Μαδρίτης (νίκη με 2-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»), αλλά και πιθανή συνέχεια στα προημιτελικά.