Και μόνο το να αναφέρεται το όνομά σου μαζί με αυτό της Μπαρτσελόνα, δεν είναι λίγο. Ο Ολυμπιακός το κατάφερε και αυτό με την πορεία του τα τελευταία χρόνια, μια και παραμένει ακλόνητος στην κορυφή του πρωταθλήματος τις τελευταίες 58 αγωνιστικές, όσες ακριβώς και οι «μπλαουγκράνα»!

Το σερί που «τρέχουν» ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα είναι το καλύτερο αυτήν τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη. Και αν η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν… λιποθυμούσε στο ματς με τη Σεβίλλη, ώστε να εκμεταλευθεί την γκέλα της Μπαρτσελόνα με τη Λεβάντε (χάρη στο γκολ του Λουκά Βύντρα), οι «ερυθρόλευκοι» θα καμάρωναν μόνοι τους για γι’ αυτή την ξεχωριστή επίδοση. Είναι καθαρά τυπική διαδικασία, μάλιστα, η κατάρριψη του ρεκόρ από καταβολής Α’ Εθνικής και σε αυτήν την κατηγορία!

Κι αυτό διότι το μεγαλύτερο διάστημα αδιάκοπης παραμονής στην 1η θέση της Α’ Εθνικής το κατέχουν από κοινού ο Παναθηναϊκός (1960-62) και ο Ολυμπιακός (1999-2001), με 59 σερί αγωνιστικές ο καθένας!

Μία επίδοση που είναι βέβαιο ότι θα καταρριφθεί ύστερα από τα αποτελέσματα του περασμένου Σαββάτου και την εκτόξευση της διαφοράς των «ερυθρολεύκων» από τον ΠΑΟΚ στο +11.

Εχοντας φτάσει ήδη τις 58 σερί αγωνιστικές στην κορυφή, ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να πέσει από εκεί ακόμα κι αν ηττηθεί στα τρία επόμενα παιχνίδια του!

Πώς έφτασε μέχρι εδώ

Οι Πειραιώτες ανέβηκαν στην 1η θέση την 23η αγωνιστική του 2011-12, όταν νίκησαν 2-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και άφησαν πίσω τους τον Παναθηναϊκό, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα έχασε 2-0 από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Έκτοτε, δεν έπεσαν ξανά από εκεί ούτε στις πρώτες αγωνιστικές των δύο πρωταθλημάτων που ακολούθησαν. Πέρυσι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με έξι σερί νίκες και μόνο μέχρι την 3η αγωνιστική είχε «παρέα» τον Πανιώνιο, ενώ φέτος έμεινε μόνος πρώτος από τη 2η κιόλας ημέρα, καθώς ήταν η μόνη ομάδα που ξεκίνησε με δύο νίκες!

Αν δεν συμβεί κάποιο θαύμα, οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στην κορυφή μέχρι το τέλος της χρονιάς και το ρεκόρ θα «εκτοξευθεί» στις 72 αγωνιστικές. Με την προοπτική, βέβαια, να συνεχιστεί και του χρόνου.

Τα παλιά ρεκόρ

Η πρώτη ομάδα που «έχτισε» τόσο μεγάλο σερί παραμονής στην 1η θέση, ήταν ο Παναθηναϊκός του Χάρι Γκέιμ. Από την 8η αγωνιστική του 1960-61, όταν ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 από τον Εθνικό, οι «πράσινοι» ανέβηκαν στην κορυφή -αν και το νικηφόρο παιχνίδι τους με τον Παναιγιάλειο διεξήχθη αργότερα, λόγω αναβολής.

Έκτοτε έπεσαν από ‘κει σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, στην 7η αγωνιστική του 1962-63, όταν έχασαν 3-2 από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την πανάρχαια επίδοση του «τριφυλλιού» σχεδόν σαράντα χρόνια αργότερα.

Στην 9η αγωνιστική του 1999-2000, ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα έμεινε στο 2-2 με τον Ιωνικό στη Νεάπολη και έχασε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει μία εβδομάδα νωρίτερα, όταν είχε νικήσει τους «ερυθρόλευκους» με 2-0. Η παραμονή του Ολυμπιακού στην 1η θέση κράτησε πάλι για 59 αγωνιστικές, μια και στην 3η αγωνιστική του 2001-02 αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η ΑΕΚ τον προσπέρασε.

Πηγή: sday.gr