Το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο, αλλά αυτό δεν ενοχλεί τους Καταλανούς. Η νίκη στην Πόλη την περασμένη αγωνιστική τους έχει ανεβάσει το ηθικό.

Είναι έτοιμοι για μάχη. Είναι το φαβορί; Δεν δέχονται τέτοιο χαρακτηρισμό. Πού θα κριθεί ο αγώνας; Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ της έδρας και την ανάγκη για το ροζ φύλλο. Εχει όμως προβλήματα. Ειδικά κάτω από το καλάθι είναι λαβωμένος.

Ο Ντάνστον πρέπει να βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά. Περπέρογλου και Πρίντεζης οφείλουν να βοηθήσουν σε άμυνα και ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα είναι πιο ψηλή. Αν πάει το ματς στη ρακέτα με ταχύτητα, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο. Είναι αγώνας που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο προπονητής της Μπάρτσα, Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε: «Δεν θα μας παρασύρει η βαριά ήττα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο. Αλλωστε μην ξεχνάμε πως είναι η μοναδική ήττα του στην Ευρωλίγκα. Είμαι σίγουρος πως τώρα θα δούμε το καλό πρόσωπο της ομάδας που κατέκτησε τους δύο τελευταίους τίτλους στην Ευρωλίγκα. Ισως πρόκειται για την πιο δύσκολη έδρα της Ευρώπης. Εχουμε καλή ψυχολογία και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση μετά από δύο νίκες. Είμαστε σε καλή θέση στον όμιλο, αλλά γνωρίζουμε καλά πως όλα μπορούν πολύ γρήγορα να ανατραπούν. Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ματς για να τονώσουμε κι άλλο την αυτοπεποίθησή μας». Ο Σπανούλης φυσικά και είναι το μεγάλο τους πρόβλημα. Ηγέτης σε όλα. Κάθε άμυνα προσαρμόζεται πάνω του. Κερδίζει σχεδόν 5.5 φάουλ ανά αγώνα (5.42), σουτάρει, δίνει ασίστ (5,25 μ.ό.), οργανώνει και δίνει ρυθμό. Γνωστά πράγματα. Αν Περπέρογλου και Λοτζέσκι κρατήσουν τα υψηλά ποσοστά στο σκοράρισμα και ειδικά στα τρίποντα (51.2% και 47.7% αντίστοιχα) ο Ολυμπιακός θα έχει το πάνω χέρι.

Ο Πασκουάλ πάντως θέλει να πάει το παιχνίδι στη ρακέτα. Εκεί η Μπαρτσελόνα εμφανίζεται πληρέστερη. Την ίδια ώρα οι «κόκκινοι» πρέπει να βρουν λύσεις για τα κενά που έχουν, αλλά και την αδυναμία τους στα ριμπάουντ…

Η ώρα του Μπέγκιτς

Οπως είπε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας το ματς με την Μπαρτσελόνα ταιριάζει στον Μίρζα Μπέγκιτς. Είναι η στιγμή για τον Σλοβένο να αποδείξει πολλά. Λόγω σωματοδομής «ματσάρει» στο μαρκάρισμα του (συμπαίκτη του στη Ρεάλ 2010-12) Αντε Τόμιτς. Ιδιο ύψος έχουν (2.16 ο ένας, 2.17 ο άλλος) και αν ο «ερυθρόλευκος» τα πάει καλά, τότε ο Ολυμπιακός θα αυξήσει τις πιθανότητες νίκης. Αν όμως και τώρα δεν προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις, τότε…

Ναβάρο

Όπως πάντα θα αποφασίσει σήμερα το πρωί. Πονάει, αλλά θέλει να παίξει. Με αυτόν η Μπάρτσα είναι άλλη ομάδα. Πιο αργή, αλλά πιο αποφασιστική και επικίνδυνη. Είναι ηγέτης με τα όλα του. Χωρίς αυτόν όμως νίκησε τη Φενέρ στην Τουρκία. Οι Ισπανοί λένε ότι δεν χάνει αυτό το ματς.

Λόρμπεκ

Nτόρσεϊ, Τόμιτς, Παπανικολάου και λοιποί είναι παίκτες κλειδιά, αλλά η παρουσία του συμπατριώτη του Μπέγκιτς ίσως αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Σλοβένος ανακτά ρυθμό μετά τον τραυματισμό του. Κόντρα στη Φενέρ βοήθησε πολύ με 10 πόντους και καλή άμυνα. Το ροτέισον της Μπάρτσα στους ψηλούς με αυτόν είναι πιο εύκολο.

Μαρσελίνιο

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής (23π, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα στην Πόλη). Στη μέρα του μπορεί να πάρει μόνος του ένα ματς. Στήνει τις επιθέσεις της Μπάρτσα και σουτάρει με ακρίβεια αν βρει χώρο. Το μαρκάρισμά του θα είναι από τους βασικούς στόχους των Πειραιωτών.

Στατιστική… ισοπαλία!

Tι λέει η στατιστική των δυο αντιπάλων έως τώρα στην Ευρωλίγκα; Oριακά… Ισοπαλία! Δείτε αναλυτικά ανά κατηγορία πώς πάει το Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Πόντοι: 79.8-78.8. Ριμπάουντ: 32.7-36.6. Επιθ. Ριμπάουντ: 8.9-10.8. Αμυντ. Ριμπάουντ: 23.8-25.8. Ασίστ: 18.3-18.2. Κλεψίματα: 5.0-4.6. Μπλοκ: 4.0-3.3. Λάθη: 11.8-11.4. Δίποντα: 55.6%-57.2%. Τρίποντα: 37.9%-32.5%. Βολές: 70.3%-66.2%. index: 89.8-91.2.

Πηγή: sday.gr